dimarts, 11 d’agost de 2009

A l'estiu tota secta viu: Tercer Temple

Després de la destrucció del Segon Temple de Jerusalem, l'any 70 DC, aparegueren diferents grups religiosos que reclamaren la construcció d'un Tercer Temple. Les característiques i ubicació d'aquest Tercer Temple foren motiu de discussió entre diferents sectes jueves. Posteriorment, també hi hagué moltes sectes cristianes, gnòstiques, mormons i bahaïes que reclamaren la construcció d'aquest nou temple.

Actualment hi ha dotzenes de grups sectaris que reivindiquen la construcció del nou temple que servirà per a l'arribada (o segona arribada, o tercera arribada, segons el cas) del Messies que els portarà el Regne de Deu a la Terra (o els allunyarà de la Terra per anar al Regne de Deu).

A Catalunya hi ha una secta, molt perillosa per els que en formen part, que també reivindica el seu Tercer Temple, que els portarà la joia, l'alegria i la redempció del Messies. L'han edificat a Corneprat (eixe indret al costat de la Ronda on limiten El Prat i Cornellà).Experts en sectes i rentat de cervells avisen dels perills de l'edificació d'un nou temple: si no arriba el Messies i cauen a la segona divisió, els suïcidis en massa estan assegurats.

Prova de la perillositat de la secta: un home sa i jove parla per telèfon i mor fulminat d'un infart. Amb qui parlava i què li va dir? Qui li va provocar la mort a l'altre extrem del fil telefònic?

9 comentaris:

AhSe ha dit...

Es molt rar que no hagin superat encara la fase del Tercer Temple - si segueixen aixi, no arribarem a veure ni el pla d'un Quart.

zel ha dit...

Nen, aquest final no m'ha agradat gaire, saps? Pobre...

Trebor ha dit...

Vostè és un home valent com pocs... Amb tot això del 'Jarque Mate' i vos fent bromes d'aquest tipus. No ho deixi mai, jove.

Anònim ha dit...

Mestre: Aquesta secta de la que feu esment, ja fa anys que comentaristes, astròlegs i profetes auguren la seva caiguda al pou de la segona, i no dic que algun pic, no hi hagi anat, però sempre ressucita, d'una manera o altra, fins i tot a l'últim moment Per què serà? Potser teniu la resposta d'aquest profund misteri.
De tota manera els augurs ara estan ocupats amb una altra profecia, la que parla d'un Cristià vestit de blanc (molt car, per cert), que tindrà un fulgurants ascens, però jo confio en que també s'equivoquin.

Andreu Totxana

Á.M. ha dit...

Sàpiga que li faré spam del bo http://gravissim.blogspot.com/2009/08/la-gent-de-lespanol-gudjohnsenbye.html

Curiosament el creador del terme "jarque mate" va ésser aquest bon home del telèfon, en un partit on va marcar.

Marta ha dit...

Em sap greu dir-t'ho però aquest final... sobra. Els morts es mereixen respecte a no ser que hagin estat genocides en vida llavors es mereixen menyspreu etern. I no és el cas d'aquest pobre noi. Descansi en pau.

Pare Bukkàkez ha dit...

Digui que no, sr. Josep. Si ja no es pot fer humort a un blog personal, què ens queda?
Bé sap Déu que vostè mai ha desitjat cap mort d'un inocent. I avui en dia, bromes així sols es poden fer en la més absoluta intimitat i cuidadu amb qui ho escolta, que potser et denuncia.
Bé que hauran rigut amb els acudits d'en Maikol o d'en Carradine. Una mica de txascarrillo en la intimitat i complicitat del seu blog personal, no fa mal. No fotem.

Josep ha dit...

Estimats lectors i estimades lectores:
la mort d'una persona jove sempre és una tragèdia. Però que una colla de vividors (com són els representants d'esportistes, intermediaris i peridodistes-hoolgians) en vulgui fer negoci, ja és repulsiu.

La mort és una variable important del negoci, i si no fixi'n-se vostès que passa amb les estrelles del pop tan bon punt traspassen (no de club, sinó de pla espiritual): les vendes es disparen.

No sóc pas jo qui s'està forrant venen samarretes i merxandaising del difunt.

Josep ha dit...

Per cert, apreciat Brandon, el seu post sobre la tribu parica està força bé.