dilluns, 14 de setembre de 2009

Noves tendències: l'autoplanẽAl principi al govern de ZP li costava d'admetre-ho, però ara (sembla) que s'hi ha posat a la feina. Estem en crisi i cal que el govern faci alguna cosa. I eus ací que el govern de Madrit ens presenta el Plan Ẽ, el Pla Ẽspanyol per a l’Ẽstímul de l’Ẽconomia i de l’Õcupació. Aquesta iniciativa ẽngloba totes les mẽsurẽs de política econòmica previstes pel Govern d’Ẽspanya a fi de pal·liar els efectes de la crisi a les famílies i les empreses i recuperar el camí del creixement i la creació d’ocupació en l’ẽconomia ẽspanyola.

Bàsicament consisteix en fer obres a tort i a dret, tot i que sovint no sabem si aquestes obres són necessàries, ni si ajuden a la recuperació econòmica.

Per un altre banda tenim els experts en economia, les patronals i els assessors del ministre Korbàtxof, que afirmen que la millor recepta per a eixir de la crisi consisteix en promoure la lliure iniciativa, baixar les cotitzacions dels treballadors autònoms, permetre la capitalització del 100% del subsidi de l'atur als desocupats que es facin autònoms i donar crèdits tous per a tot aquell que vulgui ser treballador autònom o pretengui muntar una petita empresa.

Un servidor, visionari de mena, proposa fusionar totes dues mesures en l'AUTOPLANẼ. Animar a tots els aturats a que tinguin iniciativa, actuïn autònomament, agafin pic, pala i piconadora i comencin a tallar carrers, obrir rases i fer tota mena d'esvorancs a la via pública. I un cop han fet la cosa, buscar-li la rendibilitat econòmica:

- Trobar restes arqueològiques. No heu sentit a parlar mai de les piràmides egípcies de Sant Quirze del Vallès? Ah, doncs això és que potser encara no les heu buscades!
- Descobrir nous fòssils de gran valor paleontològic. I si trobem la baula perduda que demostra que els gallecs descendeixen de l'ornitorrinc? Darwin diria que sí!
- Promoure la convivència familiar. Segur que el teu veí aspira a emular el Josef Fritzl, ajuda'l excavant un zulo casolà!
- Integrar els immigrants. Els nostres estimats nous veïns albanokossovars necessiten fosses on enterrar els seus amics, morts d'un fatídic accident mentre s'afaitaven. Sí, casualment tots moren degollats mentre s'afaiten, fins i tot les dones. Tu pots integrar aquests nouvinguts oferint-los-hi el tros de terra catalana que més necessiten.

- Fer obres públiques d'interès general. Sí, ja sé que sembla una broma, però podríem intentar fer els túnels de la Línia 9, no?

Un voluntari examinant el terreny per on farà passar la tuneladora.


I si no, podem aprofitar per a cavar trinxeres i fer una revolució.

7 comentaris:

sànset i utnoa ha dit...

La expoliació arqueològica és una bona sortida. Pregunta sinó als del British Museum. Només cal quedar-se tot el que faci tuf a vell i muntar un museu. Amb el temps els justos propietaris t'exigiran que els tornis els vestigis arqueològics, però només cal fer-se el suec!

sALUT!

*Sànset*

Jordi ha dit...

Us heu fixat que en aquestes obres només treballen inmigrants?

MARTELL DE REUS ha dit...

Trobo molt encertats tots els teu suggeriments del teu AUTOPLANE. Tot i que se n'he de triar un em quedo amb les Obres Púbiques que és el que m'agradaria fer quan sigui gran.

Á.M. ha dit...

A Tarragona si aixeques una sola pedra et surt mig imperi romà. Així que qualsevol obra s'allarga uns quants mesos més, és genial. Fins i tot quan vam fer l'ascensor a casa, es van trobar dos esquelets romans, ves a saber si eren el senyor i la senyora emiliu.

Captcha: "SUSTO"

baldufa c'est moi ha dit...

Ostres no sabia jo que les obres publiques donaven tant de joc !
Per mi la més canyera seria la de fer trinxeres per a fer una revolució. Però Josep, entre les restes egípcies, les tuneladores, i els cossos dels albanokosovars per allà tirats , seria com voler passejar-se amb tranquil•litat per la rambla ! Massa gent i masses coses. Ho haurem de deixar estar...

... ha dit...

Altres propostes per les obres de l'AUTOPLANẼ:

- Construir refugis nuclears per quan als iranians se'ls acumuli l'urani enriquit i decideixin compartir-lo amb la resta del món regalant-lo en forma de focs artificials.

- El mateix però canviant iranians per nord-coreans.

- Fer passadissos subterranis per poder sortir de casa i anar al bar sense que la parenta se n'adoni.

- Construir un zulo molt maco, posar-nos una careta blanca somrient, dir que ens diem V i rebentar el palau de la generalitat estampant-li un metro de la línia 3 descarrilat omplert amb els petards que ens van sobrar de Sant Joan.

- Començar les obres del túnel submarí que comuniqui Cadis amb Tenerife.

- Començar les obres dels casinos als Monegros i ser el primer en tenir strippers ballant al costat de l'autopista a mode de promoció.

- Enderrocar Marina d'Or per tal que ho recalifiquin com a zona catastròfica i algun pobre especulador pugui fer la millonèssima pela.

I ja està.
Salut !
-

Josep ha dit...

Benvolgut Sànset:
per què el BM és gratuït i ací has de pagar per tot? Cultura només per a rics??

Benvolgut Jordi:
crec que el José Anglada ja ho ha denunciat.

Benvolgut Martell:
i les rodalies del Baix Camp? I la xapussa de l'estació de l'AVE-Camp de Tarragona??

Benvolgut Brandon:
el mateix passa a Roma.

Benvolguda Baldufa:
la revolució arribarà per eliminació, quan cap altra cosa funcioni.

Benvolgut Albert:
les idees són molt bones. Només cal afegir-hi un túnel que vagi de Marina d'Or a Formentera. I a Formentera, enderrocar tot allò que estigui relacionat amb l'anunci de DAMM