dimarts, 29 de setembre de 2009

Radical d'esquerres: les tontes del cony

Si feu una cerca per paraules en aquest blog, veureu que un servidor no té el costum d'emprar mots malsonants. Avui faré una excepció. Quan una persona és molt enze, diem que és "tonta del cul". Crec que si aquesta actitud està relacionada amb les qüestions de gènere, seria més escaient dir que és una persona "tonta del cony".

En poc més d'un any, en aquest blog ja he parlat tres vegades sobre la prostitució. I pel que sembla, caldrà fer-ho una quarta vegada. Anem a fer la declaració de principis:

Crec que els acords lliurement presos entre dues persones adultes són sempre legítims, mentre no perjudiquin a tercers. Sóc partidari de legalitzar la prostitució, qualsevol persona major d'edat és lliure de fer amb el seu cos el que vulgui. I si fruit d'aquesta activitat se'n deriven beneficis econòmics, llavors ha de pagar impostos (directament proporcionals als beneficis obtinguts i a les externalitats negatives provocades, i inversament proporcional a les externalitats positives generades).

I ara intentaré rebatre els arguments (i algunes ximpleries) que s'han dit i escrit sobre el tema.Som-hi! Baixa't els pantalons i posa't mirant cap a Andorra, que tinc faena


"N'hi ha moltes que ho fan obligades" Quina part d' acord lliure no has entès? La TGSS té una còpia de tots els contractes que es signen, així com les altes d'autònoms.
"N'hi ha moltes que són menors" Quina part de majors d'edat no has entès? L'INEM i la TGSS miren el DNI de la gent que signa contractes.
"Són massa joves" Ah, bona observació. Si als 18 anys una persona és prou adulta per a votar, o ser president de la Generalitat, o casar-se, o enrolar-se a l'exèrcit i anar a l'Afganistan, aquesta persona també serà prou adulta per a decidir si vol llogar el seu cos per hores. Podem discutir a quina edat hauria de ser la majoria d'edat: 17, 19 o 21 anys, però si hom és major d'edat, ho és a tots els efectes.
I si li fas una ullada als anuncis que hi ha per internet, voràs que la gerontofília també té la seua clientela.

"Ho fan per necessitat econòmica, si tinguessin una font d'ingressos diferent, ho deixarien" És clar que sí! I no només les persones que es dediquen a la prostitució, o algú es pensa que els peons de clavegueram ho són per pura vocació? Quin percentatge dels reponedors de supermercat tenia la il·lusió de fer de reponedor de supermercat? Els que netegen les quadres i les corts de porcs, ho fan per amor a la merda o perquè els hi paguen un jornal!?
Només una minoria privilegiada treballa en el que li agrada. Tant de bo algun dia siga una majoria.

"Segons la ONU és una forma d'esclavatge" Ah, l'Organització de les Nacions Unides... eixa prestigiosa institució fundada per Josif Stalin (gran defensor dels Drets Humans) i Harry Truman (molt estimat a Hiroshima i Nagasaki). Entre d'altres fundadors, el 1945, hi havia el rei Abd al-Aziz ibn Saud d'Aràbia Saudita (una democràcia exemplar, sí). Sí, una organització modèlica la ONU: el 14 de desembre de 1955 hi entrà l'Espanya de Franco, i durant els vint anys següents el règim demostrà una modèlica defensa dels Drets Humans. Actualment la Xina és membre del Consell de Seguretat i té dret de vet...
D'això... que en dèiem de la ONU i de la seua gran autoritat moral?

"Als països on està tolerada han augmentat els contagis de SIDA" I on està prohibida han baixat els contagis? Oi que no? Els contagis baixen allà on la gent pren mesures profilàctiques i evita les pràctiques de risc. I si una activitat és legal, ha de passar els controls de Sanitat.
"Als països on és legal han augmentat els casos de SIDA entre les dones que exerceixen la prostitució" I això com és que ho sabem? Doncs perquè la legalització permet establir controls sanitaris. Per cert, a Holanda, on és legal, el col·lectiu de prostituts i prostitutes és (amb diferència) el col·lectiu professional on menys han augmentat els contagis de SIDA... fins i tot menys que entre els professionals de la religió! *

Feministes o Feminazis?


"El negoci de la prostitució serveix per a finançar l'ultradreta" Segons s'ha publicat, el senyor José Luis Roberto és co-propietari de dos prostíbuls i Sectretari Tècnic d'ANELA (Associació Nacional d'Empresaris de Locals d'Alterne) i dirigent d' España 2000. Però hi ha dotzenes de propietàries i propietaris que no tenen adscripció política coneguda. I fins on jo sé, algun patrocinador de CiU i del PSOE està ficat en el negoci. I CiU i el PSOE seran tot el que vulgueu, però no són d'ultradreta.
Hi ha dirigents de l'ultradreta que estan ficats en el tèxtil i en l'agricultura... anirem despullats i deixarem de menjar fruites i verdures per això!? En tot cas sigues curós i consumeix d'acord amb els teus principis.

"Només una minoria d'un 5 o un 10% ho fa perquè vol, i no farem una Llei per a regular i ajudar una minoria" Gran idea! Ràpid, que es deroguin les lleis que regulen el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials, el Col·legi Oficial de Psicòlegs, la Llei del Mecenatge Artístic... hi ha centenars de lleis i reglaments adreçats a minories que no representen ni l'1% de la població!

"Hem de seguir el model suec: castigar severament els clients i no castigar gens les prostitutes, tot oferint-les-hi alternatives" Quina gran idea! Allà sí que hi ha màfies vinculades al negoci del sexe. De fet han trobat noves línies de negoci: extorquir clients ("o pagues més, o et denunciaré a la policia") i turisme sexual. I com sempre passa, les falses denúncies: dones que acusen el seu ex-xicot de donar-li diners a canvi de sexe.

Feminisme o Igualtat?"Si no hi haguessin puters, no hi hauria prostitució" Això és cert, és la llei de l'oferta i la demanda. I què? És dolent voler sexe fàcil i sense compromís? Uns el tenim de franc, d'altres el tenen pagant, uns som millors que els altres?
"Viure del propi cos és indecent" Doncs ràpid, que algú prohibeixi la pràctica professional de l'esport. I que els que fan de voluntaris en experimentació mèdica, que ho facin de franc. I caldrà prohibir els fisioterapeutes i massatgistes. I què només hi hagi treball intel·lectual, res de fer feines que requereixin esforç físic.
"És un negoci on l'home es beneficia de la dona" Si fem una ullada als anuncis d'internet, vorem que hi ha de tot: homes per a homes, dones per a dones, dones per a homes, homes per a dones, parelles per a homes, parelles per a dones, parelles per a parelles...
"No ens enganyem: el 100% dels clients són homes" Això és fals, mireu els anuncis. I si fos cert, què tindria de dolent? Amb aquesta lògica, caldria il·legalitzar els consultoris d'andrologia.

"Voldries que ta mare fos prostituta? Voldries que ta filla fos prostituta?" Ma mare ja està jubilada, igual que mon pare, així que no voldria que treballessin en res, ara els toca descansar. I pel que puguin fer els meus fills i filles, quan siguin majors d'edat faran allò que vulguin. A mi el que em faria il·lusió és ser tan ric que els meus fills i filles, néts i nétes, besnéts i besnétes, no hagin de treballar mai. Com la família Borbó, per exemple.

"Cap dona vol que al seu DNI hi posi 'de professió, puta'" Fa 20 anys que al DNI no hi apareix l'ofici, ni l'estat civil. De fet, ni a l'esborrany de la delcaració de la renda que m'envia Hisenda hi apareix l'ofici. A quin segle viuen les feminazis?


"Hi ha clients que agredeixen les prostitutes, fins i tot les assassinen" També hi ha clients que roben, agredeixen i assassinen els taxistes i els repartidors de pizzes... hem de concloure que la solució és abolir la pràctica del taxi i del menjar a domicili?

"La prostitució a la via pública és vexatori" Molts negocis capten clients a la via pública, i n'hi ha que només s'exerceixen a la via pública. Si algú vol eixir a pescar clients que pagui una taxa per l'ús privat amb ànim de lucre de la via pública... i si es sent vexat que no ho faci.

"La prostitució obre el camí a la violència de gènere". Suècia té abolida la prostitució i és el país de la Unió Europea que té l'índex d'assassinats per violència domèstica més alt. Més que Catalunya, Grècia, Itàlia, Espanya o Portugal.

"La pornografia i la prostitució tracten la dona com un objecte sexual, com una cosa per a que l'home gaudeixi de la dona" En algun moment de la nostra vida, tots i totes volem ser un objecte de desig sexual per a una persona determinada, és el que s'anomena "seducció". Professionalitzar-ho és una opció legítima. Si acceptem professionalitzar la capacitat de convicció -i per això hi ha advocats professionals i agents comercials professionals- si acceptem professionalitzar la capacitat de comunicació -i per això hi ha periodistes professionals- per què no podem acceptar la professionalització de la seducció?"Mentre hi hagi una sola dona víctima de l'explotació, no es pot plantejar la legalització" Mentre hi hagi un sol treballador del camp patint explotació, no podem acceptar que l'agricultura sigui legal. Ni la indústria, ni la construcció.


"Mentre hi hagi una sola dona immigrant il·legal que s'hi dedica per culpa de les xarxes d'immigració, no es pot plantejar la legalització" Mentre hi hagi un sol immigrant il·legal collint fruita per culpa de les xarxes d'immigració, no es pot acceptar que l'agricultura sigui legal. Ni la indústria, ni la construcció.


34 comentaris:

Albhert ha dit...

M'alço de la cadira i aplaudeixo!!!

javilon5 ha dit...

M'afegeixo als aplaudiments!


P.D. No fa falta anar a Suècia o a Holanda, tinc entès que dins les instal·lacions de Tele5 la prostitució també és legal.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Jo començaré l'onada: OEEEEEEE!!!!

Fa un parell d'anys al meu barri aquest defensors dels "drets de la dona"(ultradretans reprimits+ feministes que odien els homes+progres castrats per las sevas dones andrògines) es van aliar per que el Festival de Cinema Eròtic marxés de la ciutat. Resultat, el festival es continua fent, però a Madrid.

No tinc clar si aquesta gent sòn tan imbècils que es pensen que pel sols fet de prohibir alguna cosa la cosa deixarà d'existir, o sòn tan cínics que simplement es conformen en fer com que no la cosa no existeix.

Sigui c

Anònim ha dit...

Molt bé!!

La minoria privilegiada que treballa en allò que li agrada (o si més no, no fa alguna cosa que odiï) són precisament aquestes radicals d'esquerres que tan clamen en contra de la prostitució (Femenina) emparant-se en tots aquests arguments, la majoria TENEN ESTUDIS i normalment acaben treballant d'allò que han fet, o si més no, no acaben tota la vida en un súper.

Molt i molt bé, ara espera't l'allau d'hòsties que et cauran. Almenys, demanal's foto perquè en la gran majoria de casos, no caldrà ni que t'esforcis a replicar.

Josep ha dit...

Estimat Albhert:
moltes gràcies!

Estimat Javilon5:
però a les feminazis només els preocupa la cosa genital. De les altres obscenitats no es preocupen.

Estimat C.E.T.I.N.A.:
sí senyor! I direm el nom de qui ho va proposar: Eduard Suàrez aka "El Torquemada de Pubilla Cases"
Per només 72 vots es va quedar sense acta de regidor. T'imagines que haguèssin estat només 69 vots?

Manuel Pérez i Muñoz ha dit...

Molt, molt be! Ja seria hora d'anar introduint una mica de seny en aquest tema. En sobra hipocresia per tots els costats.

La nena del pou ha dit...

Em trec el barret.

Sverige ha dit...

M'aixeco de la cadira per poder pujar-hi de peus i aplaudir de més amunt...

Això ho imprimiré i ho discutiré amb un parell d bones amigues amb paràgrafs subratllats i tot!

Pregunta: Pq quan marques paràgrafs amb aquells rotuladors fluorescents, també se'n diu "subratllar"? Quan en realitat afagem tot l'alt i ample de la lletra...

Una altra pregunta: Pq se'n diuen fluorescents? Porten fluor? Si ens pintem les dents, no cal anar al dentista?

Reflexions de la vida diaria...

I per últim: Sóc resident a Suècia i fer constar 2 fets:

1) No hi ha setmana q no surti un cas d violencia domèstica als diaris (ui sí! a Españííía també). Vale listo, però aSuècia només són 9milions

2) Les professionals del sexe són molt subtils aquí. Experiència personal: Una noia maca, maca... d'aquelles q la iaia diria: "Oh! es macota aquesta noia". M'hi atanso... no fuig! Bé! Intercanviem unes paraules durant uns pocs minuts... Rècord personal!!
10min després em xiuxiueja a l'orella la llista de preus.

Markutis ha dit...

I punt!

Anònim ha dit...

t poso el mateix que li vaig dir a la iaiapunkarra en el seu post "Per què els homes van de putes?"

Els homes van de putes perquè els hi agrada variar,( molt legítim) la pena és que no tenen ous de dir-li a seva dona i als seus fills que ho fan. No tenen collons de dir: Mira Maria, ja no m'agrada follar amb tu, t'has posat foca després de parir, ja no et poses roba sexy i no trempo ni amb quatre viagres de cent milígrams.
Poden anar de putes, perfecte, però després volen el sopar fet i la roba planxadeta, oi?

Recolzo al putero, putero 100%, al putero mentider NOOO!!!(la immensa majoria)

Anònim ha dit...

I trobo molt bé que qui vulgui ser prostituta ho sigui, mentre ningú l'obligui.
Ara, que els tios deixin de ser tan hipòcrites, collons!

(M'ho havia deixat)

Josep ha dit...

Estimada Iaia:
sí, ja he reservat plaça a Urgències Hospitalàries.

Estimat #M#:
moltes gràcies!

Estimada Niña:
moltes gràcies!

Estimat Sverige:
moltes gràcies!
Pel que fa a "subratllar" crec que és el mateix cas que els verbs guixar tot i que no ho facin amb guix, i fusteria encara que en comptes de fusta molts emprin alumini, "fusteria d'alumuni".

A Suècia encara no hi he estat.

Estimat Markuits:
sí, això ho digué la ZEL en el seu blog.
Jo sóc més racional.

Estimada Helena:
creus que avui en dia els clients són homes casats? No conec cap estadística bona, fet a Catalunya, però no crec que sigui una cosa exclusiva d'homes casats. Dones casades, homes solters, parelles que busquen morbu... sé que hi ha de tot, però no sé en quins percentatges.

MARTELL DE REUS ha dit...

Brillant!

Unknown ha dit...

I la funció social i assistencial que fan les putes? Quantes visites al dispensari i al psicòleg s'estalvia la seguretat social gràcies a aquestes abnegades treballadores del sexe?

Cada diumenge, a la parada de l'autobús que va a Barcelona veig una colla de iaios ben endiumenjats que van a la Ciutat Comtal a buidar el pardal.

I sempre penso: «aquests aquesta setmana no necessitaran la medicació.

... ha dit...

Ostres, vol dir que l'Alicia aprovarà el seu text? Mira que oblidar-se del poble marroquí en la seva plàtica... tot i que... com que tampoc entendrà el que escriu no es preocupi!
Ah, molt bon post.

Cheewee ha dit...

només a trobat aquests arguments??? pocs no?

apart d'escriure en el blog, vosté treballa?? pq cullons com s'ho ha currat.

Anònim ha dit...

Josep, ja m'imagino que no només van de putes els casats. Però és que la gent hipòcrita em molesta bastant.
En quant a estadístiques de puteros, ha tingut una gran idea, estaria bé saber el perfil dels puteros, l'estatus social, el gènere (bisex, gay, hetero, trans...), l'estat (solter, parella de fet, casat, divorciat, fastiguejat de les dones no putes...)
Que rar que ningú no si hagi entretingut a fer-la aquesta estadística, tan interessant que seria... en canvi fan estadístiques de cada cosa més xorra...

Ara, si em preguntés si m'agradaria que el meu marit anés de putes de tant en tant, suposo que li diria que no. Si no, hauríem anat a una comuna a viure o amb un lloc de gent lliberal que s'intercanvien les parelles i tot això. Potser tot és provar-ho, com el bon vi!

Josep ha dit...

Benvolgut Martell:
moltes gràcies!

Benvolgut Pere Llufa:
algunes es mereixen un monument. En canvi, la societat passa d'elles o les menysprea.

Benvolgut Albert:
ha dit que provarà amb el traductor de GOOGLE. Ja vorem ;-))

Benvolgut Cheewee:
la crisi és molt perillosa. La precarietat laboral és una barreja explosiva d'enuig i temps lliure.

Benvolguda Helena:
totes les opcions són legítimes, fins i tot la monogàmia.

Gatxan ha dit...

Hola Josep!

Jo només afegiria un altre argument a favor de la legalització: com tota feina amb contracte labora, no només es pagarien impostos, sinó que les dones tindrien dret a atur, seguretat social, etc. És a dir, podrien treballar amb certa dignitat i cobertura social.

sr. Manel ha dit...

També hi aaltres putes. les que fan tot per un lloc de treball per exemple... Algú ha investigat com la germana de la Letizia ha arribat a un lloc de funcionària sense oposició? Són dos temes diferents... crec.

xavi ha dit...

Continuo l'onada OOOOOEEEEE!!! potser en un món millor no caldria la prostitució i Polanski estiria lliure

Marta ha dit...

Estic completament d'acord amb tu la prostitució s'ha de legalitzar.

Agnès Setrill. ha dit...

Les persones que voldríen eliminar la prostitució, tampoc acceptaràn mai el lliberalisme. I tot perquè veuen en el sexe, en l'entrega del cos, com una cosa en part espiritual, donant-li un límit abstracte però marcat, que cal protegir, com si al perdre això, és perdés la persona humana i els més gran valors, un exemple ma mare, i amb tot el respecte que li tinc)
Però per altra banda, estàn cegues a una realitat, que no te perquè ser dolenta ni fer a les persones menys humanes, (jo, encanvi penso que si més honestes amb elles mateixes i amb els demés.)

...A veure si el temps fa obrir els ulls. Ja hi estàs contribuïnt.

Sonia ha dit...

No hi estic d'acord. En aquest tema és molt fàcil fer demagògia.
Personalment crec que la prostitució es un problema en via d'extinció, aviat, algú molt llest inventará una robot fantàstica, perfecta, curvilinea, de llavis sensuals, programable segons els gustos racials i/o personals (avui: massatge tailandes i final feliç) que donarà servei a tots aquests que ho necessitin per raons varies.
Ah i evidentment que nosaltres també un, guapo no guapísim, un adonis, que farà les nostres delicies quan ens vinguin mai millor dit, de gust.
Com avui tenim la rentadora, ja no caldrà que ningú hagi de rentar la roba bruta.
Som una espècie que fem de satisfer les nostres necessitats un art, també la forma de satisfer el plaer sexual canviarà, n'estic segura.

Perquè per parlar ja tenim els blogs.

Salutacions

noveldaytantos ha dit...

En relació als mots malsonants, a mi em van ensenyar que "parleu bé, cabrons, que això no costa una puta merda". I efectivament, jo tampoc utilitzo normalment frases malsonants. Que siguin parides és una altra cosa.

u.m.h ha dit...

No són mals arguments, però diria que tens una visiuó del feminisme (això que dius de feminazis) una mica massa caricaturesca i tergiversada.

També hi ha radicals d'esquerres que pensen coses diferents del que els atribueixes.

Però bé, ja sabem que la realitat no ha d'espatllar un bon gag odisfèric.

Ah. se t'ha enganxat alguna cursiva i l'arrossegues a tota la resta del blog.

Salut

laieth ha dit...

Doncs sí, magnífic! OEEEE! Completament d'acord amb la legalització en els termes que especifiques, però no puc evitar estar també d'acord amb l'Helena i compartir amb ella el patetisme que m'inspiren els puteros hipòcrites...
A mi sempre em fa ballar el cap això que diuen que quan hi ha fires i congressos, la ciutat no dóna a l'abast de putes... Em sembla força trist, francament, però sí, igualment tens raó, és una opció ben legítima per molt estúpida que em sembli...
Moltes gràcies per aquestes reflexions tan encertades!

Josep ha dit...

Benvolgut Gatxan:
totalment d'acord.

Benvolgut Sr. Manel:
poca broma amb la família Ortiz-Rocasolano, que en saben molt de fer braguetassus.

Benvolgut Xavi:
moltes gràcies!! Per cert, eixa tendra adolescent és ara una quasi menopàusica de 45 anys.

Benvolguda Marta:
a veure si podem canviar les lleis d'aquest país.

Benvolguda Agnès S:
el pitjor és que moltes actuen per justificar el seu sou a la poltrona que els hi han muntat. Lidia Falcón, Gemma Lienas...

Benvolguda Sonia:
robots sexuals... quina gran idea!!

Benvolgut Noveldaytantos:
totalment d'acord!

Benvolgut U.M.H.:
totes les frases han estat dites i escrites per feministes. I totes les pots trobar a internet, tant en diaris electrònics, blogs i webs de ràdios i televisions.
M'he limitat a rebatre

Benvolgut laieth:
moltes gràcies


Benvolguts lectors i benvolgudes lectores:
potser no m'he expressat amb prou claredat. Jo sóc un radical d'esquerres, demòcrata-radical, liberal-radical i republicà-radical... i d'esquerres.
Per això defense la llibertat individual.

Montse Neira ha dit...

Hola a tothom!

tots els argumentes abolicionistes es poden rebatre.

El que se ha de fer es que de una vegade surtin a la llum els estudis que hi han amb calaxos de institucions publiques i amb despatxos de departaments de universitats i altres que están publicats, però malauradament no surtan dels pestajes de las llibreries académicas, es a dir no arrivan al públic en general. I apuntan en la direcciò contraria.

respecta a els perfils del cliens, les prosti ho sapiguem molt bé, tot tipus de home, des de 18 fins nouranta anys, totes classes socials-economiques-culturals, i si, la majoria castas. La qual cosa vol dir molt respecta la instituciò del matrimoni, que molt poca gen se atreveix questionar.

I Potser el homes casat contracten serveis de sexe afecta, però les dones tampoc es quedan arredera, que tenasn escarceos, (amants més o menys ocasionals) amb companys de feina, amb veins etc etc etc.

Hipocrèsia i mentides ni han per totes dues bandes.

Josep ha dit...

Benvolguda Marien:
moltes gràcies pel teu comentari. La teua opinió és molt important.

Lluís ha dit...

Brillant, ara mateix te'l enllaço al meu bloc!

Josep ha dit...

GRÀCIES LLUÍS!

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

La veritat és que em trac el barret davent de tu, pense que ets una persona molt jove pel que sembles a la foto, però tot i això saps, i cadascun tenim el nostre dret a diferir fins i tot a oposar-se als violents, feixistes que volen el poder o comunistes que volen posar una dictadura ambdós amb les armes, tenim dret, com ho va tenir la URSS i els EEUU d'enfrontar-se al feixisme, en aquest cas la "bogeria nazi", però també tenim dret a expressar i dir allò que sentim i que veiem d'uns i d'uns altres, m'ha encantat la normalitat amb que has escrit el fet d'una pràctica, que lògicament fa que existisquen proxenetes, però, perquè no castigar només els proxenetes i només els que no facen d'això sinó que no siguen protectors sinó especuladors amb plusvàlues leonines de llurs dones? M'ha encantat com tractes el tema i dir-te que apuntes a un discurs propi si no és que ja el tens, caldria que publicares en paper, t'ho has plantejat, jo m'ho plantege tots els dies a Bubok però no m'hi decidisc.

Una forta abraçada i dir-te que vaig a publicar un escrit fent notar com als dos símbols del yin i el yang espanyol, jo sé que tu no et consideres d'espanyol, els han pres els més ressentits per a matar-los a favor d'un ideal, tant Federico García Lorca com el José Antonio van ser presos i morts pels normòpates que dominaven un sentiment histeritzat de dos direccions, fent com a bocs expiatoris, espere que t'agrade, i no em consideres ni comunista ni feixista ni sociata, ni filo-capitalista ni "masclista" ni "femellista" ni búfal ni marieta, ni homo ni hètero, sóc simplement una persona que tot i saber que el meu jo no és del tot meu faig el meu discurs sense intentar convéncier ningú i només per a expressar-me des d'una vista d'ocell, a veure si t'agrada.

Vicent

Josep ha dit...

Benvolgut Vicent:
l'aspecte exterior pot semblar jove, però per dins sóc vell. Crec que sóc vell des dels onze anys, més o manco. Algú havia de compensar tanta joventut d'esperit, no?

Pel que fa els autors que esmentes:

Marx: vaig llegir-me el Manifest Comunista. I les 32 pàgines que té El Capital (cinc volums!)

Nietzsche: fa molts anys vaig llegir-me el Zaratustra. Però si no ho hagués fet tampoc s'hauria notat.

Hegel: mai he llegit res seu