dilluns, 21 de desembre de 2009

Corrupte de la setmana: Carlos FabraFa 1200 anys que l'emperador Carlemany prengué la decissió de fer hereditàries les responsabilitats administratives de l'Imperi. Es tractava de les marques i els comtats, però al País Valencià la cosa sobreviu en forma de Diputació Provincial.

L'any 1874 la Dinastia Fabra prengué possessió de la Diputació Provincial de Castelló. L'impagable Victorino Fabra Gil aka L'Agüelo Pantorrilles prengué possessió del càrrec que en aquests darrers 135 anys han exercit set membres del mateix llinatge.

Carlos Fabra, president de la Diputació de Castelló, va moure entre el 1999 i el 2004 prop de 15 milions d'euros a través del centenar de comptes bancaris en els que ell hi figura com a titular, o com a persona autoritzada, i que està investigant el jutjat número 1 de Nules i la Fiscalia Anticorrupció, a partir d'una denúncia per delicte contra la salut, segons els extractes bancaris que són ja al sumari.

Almenys sis milions d'aquests ingressos no tenen cap justificació, segons la investigació. Una bona part dels ingressos són aportacions que, de moment, resulten opaques per als investigadors, ja que procedeixen de xecs o ingressos en efectiu. Açò impedeix saber qui li va pagar quant a canvi de què, just la tasca que ara s'investiga amb l'actual requeriment de documentació a 23 bancs.

Els 15 milions d'euros ingressats a comptes bancaris de Fabra contrasten amb els seus ingressos oficials declarats: 73.000 euros el 1999, segons l'informe de l'Agència Tributària.

Per aquest exercici, Hisenda ja li va imputar un delicte fiscal, ja que va ocultar més de 800.000 euros que va ingressar aquell mateix any. La suma de 15 milions d'euros que es deriva de la documentació en poder del jutjat només reflecteix les quantitats que han circulat pels seus comptes, i no inclou la resta del seu patrimoni, segons fonts coneixedores de la investigació, en la qual participen experts de la Policia i d'Hisenda.

El senyor Carlos Fabra afirma haver guanyat en tres ocasions el premi gros de la Loteria Nacional, en aquests darrers 10 anys.

El senyor Carlos Fabra ha anunciat que, si li toca una altra vegada la Loteria, anirà a pixar-se a la porta de la seu d' EUPV.

8 comentaris:

MARTELL DE REUS ha dit...

Tot just avui fa un any evocava en un post del meu execrable blog un extrany fenòmen on explicava quw al Sr. Fabra sempre li tocava la Loteria Nacional d'Epaña.

http://martelldereus.blogspot.com/2008/12/enigma-matemtic-pel-segle-xxi.html

Neandertal Total ha dit...

Si jo fora membre d'EU ja aniria preparant l'impermeable. De segur que miraculosament li tornarà a tocar la loteria. Aquest home té sort de veritat.

Anònim ha dit...

De tots els corruptes que ens ha presentat, diria que aquest guanyaria el primer premi.

sr. Manel ha dit...

L'únic corrupte que absoldria seria el Bigotes. No sé, em fa gràcia... Amb els altres ja pot fer el que vulgui...

Sergi ha dit...

M'ha agradat el video, la cançoneta és realment enganxifosa (com es diu "pegadiza" en català?)

el tropilla ha dit...

Carlos Fabra va juntar les boles del drac al començament dels anys 90, el seu éxit ve d'ahi... deprés se les va fer empasar a un pterodactil que te en la seu finca de Borriol. Jo estic intentant unir una versió de les boles de falomir juegos i demanaré un deig d'eixos més humils... siusplau Drac Xeren, sacrifica a Esquerra Unida del País Valencià!... a partir d'eixe punt ja es podrà pensar en Fabra...

Josep ha dit...

Benvolgut MARTELL:
sí senyor! És que el personatge és digne d'una novel·la.

Benvolgut Neandertal:
i jo me pregunte, els d'EUPV amb qui faran la propera coalició? Amb Don Limpio?

Benvolgut Albert BiR:
és que els catalans no som espanyols, no francesos. SOM SICILIANS!!

Benvolgut Sr Manel:
el BIGOTES, l'home que li va pagar la carrera artística a Malena Gràcia i Marlène Morreau em mereix tot el respecte i admiració.

Benvolgut Sergi:
cançoneta enganxifosa, pegallosa, gomosa, empelagosa, empalagadora, cosona...

Benvolgut Tropilla:
el que jo dic, un personatge de novel·la. De novel·la gràfica de Frank Miller.

Senyor Merdevalista ha dit...

Aaah, la família...!!!

PD: Mossèn Tropilla, em plau tornar-te a llegir després de tant de temps. Però encara no actualitzes?