diumenge, 3 de gener de 2010

Olentzeroa etakideak da

La notícia té el seu que: l'ajuntament de Pamplona ha prohibit la figura de l'Olentzero per ser una símbol d'apologia d'ETA

Segons publica el diari DEIA, Ana Elizalde, responsable de seguretat de la capital navarresa, considera que els carboners dels barris de Txantrea, Rotxapea, la Milagrosa i Sant Joan formen part de la xarxa política i cultural de suport a ETA. "És una burla i una presa de pèl que intentin camuflar el suport a la violència com si fos un acte cultural" ha declarat. "Les Forces i els Cossos de Seguretat estan estudiant si cal posar a disposició de la Audiència Nacional el que passi en aquests actes" ha afegit.
Em sorprèn que l'ajuntament més multiculti, cosmopoli i ecopiju del Sud d'Europa no haja pres mesures semblants contra el Tió.
Fixem-nos-hi bé: atemptat contra la Natura (tallar un tronc) i violència extrema per a obtindre regals. Els ecologistes i pacifistes que governen Barcelona no ho han tolerar! I això per no parlar de com dóna els regals: defecant! Es pot ser més incívic!?

Ja fa uns anys que, arran d'encarregar-li el pessebre municipal, que s'exposa a la plaça de Sant Jaume, a un dissenyador homosexual argentí (quina triple redundància!) saltà la polèmica del Caganer. Segons sembla, el brillant dissenyador no coneixia la popular figura catalana, així que no la va incloure. Per tal de salvar el paperot, la senyora Imma Mayol digué que no l'havien posat per a no promoure l'incivisme.

Sense Tió ni Caganer, crec que el proper Nadal (segurament el darrer amb el Jordi Hereu fent d'alcalde) l'ajuntament de Barcelona hauria d'impulsar les següents figures tradicionals alhora que modernes i multiculturals:

El Bambungu Reciclador: popular figura del pessebre dels pobles bantús de l'Àfrica Occidental. El Bambungu és un simpàtic llenyataire que es dedica a fer l'ablació del clítoris a les nenes dels poblats que visita. I com que té molta sensibilitat ecològica, llença els clítoris tallats al contenidor marró, per a fer compostatge per a les floretes del jardí.

El Santa Klaus Gay Friendly: un home madur, barbut i panxut que pot fer les delícies dels bearlovers. També s'està treballant una variant de Santa Klaus depilat i amb abdominals tabletaxocolata. Això sí, en comptes de dur el vestit vermell de la Coca-Cola americana i consumista, aniran amb el clàssic verd de Finlàndia.

El Mariachi del Civisme: el mariachi és tota una institució cultural a Llatinoamèrica, i un Nadal sense una colla de mariachis cantant nadales, no és un Nadal com cal. El Mariachi del Civisme és una adaptació barcelonina d'aquesta bonica tradició, on la lletra de les cançons nadalenques ha estat modificada per poder-hi incloure eslògans municipals en favor del civisme.
"Ara ve Nadal, matarem uns gais, i a la disco ARENA, hi farem estralls" de moment no formarà part del repertori.

El raja ioga del transport públic: la mil·lenària cultura hindú ens ha llegat grans tresors culturals i espirituals, com el ioga. La pràctica de la raja ioga, que ens permet fer grans viatges amb la ment, s'adapta a les necessitats i mancances dels transports metropolitans. Anar a fer les compres, anar a fer el sopar d'empresa o visitar els parents sense moure's de casa, i sense connectar-se a internet. Un viatge místic i astral que facilitat la mobilitat a la ciutat. Malauradament, la el raja ioga no pot evitar les cues als caixers de les grans superfícies.


D'acord, he d'admetre que totes aquestes tradicions me les acabe d'inventar. Però fins i tot les més antigues llegendes tenen un creador!


18 comentaris:

Remitjó ha dit...

Sr. Josep, també sembla que els Mariachis deixaran de cantar "La de la Mochila Azul", ja que les motxilles d'altres colors se senten discriminades i ho passen molt malament...

Jo odi, tu odies, ells ens odien ha dit...

Doncs espera't a què aparega algun evangeli apòcrif dient que els Reis Mags es muntaven orgies "threesome" i eren pedòfils...
(Tant de regalet als manyacs no podia ser de bades)

PD:
No és per ser torracollons, però la frase en basc seria:
"Olentzeroa etakidea da"

Josep ha dit...

Benvolgut Remitjó:
per a motxilla bona, la del Pocholo Martínez Bordiu.

Benvolgut Jo odi:
ara mateix faig la correcció.

Srta. Tiquismiquis ha dit...

Sr. Josep, m'encanta el seu esperit creador, pero vagi en compte que si algun taradet de l'ajuntament barceloní (o d'altres poblacions) llegeix les seves newtraditions ben aviat les farà seves. Pensi en el copyright abans no sigui massa tard.

Neandertal Total ha dit...

Segons em va comentar una amiga meva basca, L'Olentzero era una figura semblant al Pare Noel. Per això m'ha sorprés la notícia.

zel ha dit...

Puc afirmar i corroborar que l'olentzero ha sigut és i serà com el nostre tió, com la santa Llúcia, o com el sant Nikolau, o com la bruixa Befana, encarregat de dur llaminadures als nens, A veure, on s'ha de signar? casumlaputa merda de dictadors!

Anònim ha dit...

Tu prova de penjar al balcó un pare noël al nord de Nafarroa, ja veuràs que poc que te dura... No com aquí, que cada cop som més botiflers i amariconats i aixís ens va com a país.

Un olentzero, hauria de tenir com a president l'Osasuna, cagundéu.

Un post boníssim, Josep, de debò.

Anònim ha dit...

S'hagués pogut posar la Imma Mayol amb el cul enlaire. Hagués estat una autèntica assumpció de responsabilitats.

Dr. Muerte ha dit...

Em sembla que ens amaga alguna cosa Sr. Josep... jo diria que vostè treballa a l'ajuntafems de Barsalóna i que totes aquestes propostes eren previstes per les festes d'aquest any... les aprovaran pel 2010? els galets gallina blanca els fotrem en sopa a la font de Pl. Cacalunya?

esmegmatitzat ha dit...

noël esta noche mira bajo el coche, o la carrossa

esmegmatitzat ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
atzucac ha dit...

Vull aclarir quatre coses, si em deixa, òbviament:
- Que hi vagin els putus verds a fer de caganer i tió.
- Els bascos són uns tous
- El bambungu no ho tira al contenidor si no que ho dóna de menjar als gossos; és un acte totalment cívic, ja que procura per l'espècie canina (fills de puta, que els matin a tots -els bambungu vull dir-)
- Execussió directe de tots els Pares Noël que es trobin arreu del territori!!! tots executats a la plaça Sant Jaume; reivindiquem el tió!
- Respectem el Mariachi que és portador del més emblemàtic dels barrets catalans.


Güita, ja n'hi ha prou!

Bones Pasques (a l'empordà no hi posem dieresi val?!)

Henry The VIII ha dit...

Senyor Descans,

El reciclador compulsiu que dieu seria una gran tradició. Per cert, han tornat a ficar al passeig de Gràcia la bicicleta aquella de la Mayol que pedales i s'encenen els llums d'un arbre?

Salutacions!

SERGIBR ha dit...

Més aviat, aquest olentxeiro dels collons, del que fa apologia és de la corpulència i l'obesitat.

x ha dit...

haha que bo lo de

¿Hi del plaer de tirar trets de l altre blog ?

haha

c.e.t.i.n.a. ha dit...

"Ara ve Nadal, matarem uns gais, i a la disco ARENA, hi farem estralls"
Sencillament sublim.

Josep ha dit...

Benvolguda Tiquismiquis:
per això no cal patir, el piju-progres només compren idees de dissenyadors bobus.

Benvolgut Neandertal:
sí, i els de la UPN són com els d'Unión Valenciana.

Benvolguda ZEL:
és el que passa quan un ajuntament vol controlar les festes populars, que ataca els dissidents com pot.

Benvolguda Iaia:
vols dir que no tenim mitificada la Vall de Leitza?

Benvolgut Albert BiR:
IMMA MAYOL amb el cul enlaire és ideal per aparcar les bicicletes.

Benvolgut Dr Muerte:
si això fos cert, jo guanyaria uns 25000 euros l'any i duria ulleres de pasta moderniki.

Josep ha dit...

Benvolgut Esmegmatitzat:
ja veig el ren RÜDØLF presidint l'Associació de Víctimes del Terrorisme.

Benvolgut Atzucac:
sí senyor! Si a un guiri li preguntes que és una "barretina", et descriurà un barret mexicà.

Benvolgut Henry VIII:
crec que no, que ho han entaforat a un altre municipi del PSC.

Benvolgut Sergi BR:
ja sabem com són les bascos, molta teca i poc sexe.

Benvolgut GAT:
doncs sí, un altre plaer.

Benvolgut CETINA:
moltes gràcies! Jo, al seu servei.