dilluns, 10 de maig de 2010

Els amics del friendly

Fa un parell de setmanes, al blog del senyor Sergi vaig llegir una entrada molt interessant on es feia servir el terme vell-friendly.

Si la paraula gay-friendly fa referència a locals, institucions o esdeveniments que no estan organitzats per gais, ni adreçats específicament a gais, però on els gais s'hi poden trobar molt a gust; i l'expressió hetero-friendly, es refereix a locals, institucions o esdeveniments que estan organitzats per gais, no pas per heteros, i estan adreçats principalment a gais, però on els heteros s'hi poden trobar molt a gust (és a dir, no hi ha habitació fosca, ni fist-fucking en públic), el significat de la paraula vell-friendly està prou clar.

Seguint amb la mateixa lògica, ací teniu uns quants fiendly que caldria promocionar:


— DALTÒNIC-FRIENDLY

Per a la majoria de la població el festival multicolor arriba a la saturació cromàtica i pot provocar migranyes, marejos i lesions a la retina. Però pels nostres estimats daltònics són d'allò més inofensius.

Els festivals de cinema de Bolywood, les desfilades de moda d'Ágata Ruiz de la Prada, la mateixa Ágata Ruiz de la Prada, les trobades filatèliques i les institucions internacionals on s'hi exhibeixen moltes banderes.


Sumant minories, vers la majoria sobiranista.— FAMILY-FRIENDLY

Un lloc on pares i fills, avis i néts, marits, mullers i amants puguin estar junts gaudint d'un ambient agradable i d'un bonic espectacle.

Els festivals DISNEY, la desfilada del Dia de l'Orgull Gai (cada dia costa més de distingir un de l'altre), una cursa de braus a la Monumental (l'animal no pateix, la sang és salsa ketchup, les banderilles no punxen perquè són de velcro i el torero Ortega Cano és heterosexual), el Centre de Planificació Familiar el diumenge a les 8 del matí (la família que avorta unida, es manté unida), les Jornades de Bioètica i Eutanàsia Aplicades de Mathausen (quan l'avi no acaba d'entendre perquè ens acomiadem d'ell) i la Residència Geriàtrica Belltraspàs.

Tampoc cal fer-ne un gran massa.


— KIDS-FRIENDLY

Especial per a nens, o adults acompanyats de nens. Un entorn ple de màgia i d'il·lusió, on només la ment lliure de l'infant pot volar i copsar tota la fantasia que hi ha.

L'inici del curs universitari a la Facultat de Ciències de la Informació, els mítings sindicals del Primer de Maig, la presentació de Nueva Rumasa, la trobada de Joves Emprenedors i la consulta popular per a la nova Diagonal de Barcelona.

Aquest no ho va entendre gaire bé.

9 comentaris:

Lluís ha dit...

Faltaria la ministra de cultura com a internauta-friendly.

Unknown ha dit...

I el money-friendly, com per exemple l'administració pública valenciana.

Remitjó ha dit...

Senyor Llufa crec que no parle només en el meu nom, sinó també en el de persones tan poc sospitoses de parcialitat i sectarisme com ara Espe Aguirre o Rita Barberá, si li dic que "Francisco Camps es la persona más honrada que conozco".


(sí, potser em cal conéixer més gent...)

Sergi ha dit...

I no oblidi l'ambient rei-friendly que hem viscut aquests darrers dies.

Llesca ha dit...

També estaria bé el "Solter o cèlibe friendly", dedicat a la gent que sent certa incomoditat a l'hora d'anar als llocs i només veure parelletes amb un grau alt de felicitat.

Martí Bou ha dit...

Si acabes a l'audiència nacional jutjat pel Sr. Grande-Marlaska, és un judici gay-friendly o hetero-friendly?

És friendly?

A quina facultat de ciències de la informació ha anat?

salut i amics.

Jordi ha dit...

- Xarnego-friendly: TV3.
- Garrulo-friendly: TVE, ANTENA 3, TELE 5
- Friki-friendly: CUATRO
- PSOE-friendly: LA SEXTA.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Dead-friendly, allà on els amants dels cossos putrefactes poden donar sortida als seus sentiments més profonds.

Josep ha dit...

Benvolgut Lluís:
he he he, molt bona.

Benvolgut Pere Llufa:
sí, els friendly del que és dels altres.

Benvolgut Remitjó:
a la trena, oe, a la trena, oe, a la trena oe, la trena oe oe oeeee

Benvolgut Sergi:
darrers dies? Voldrà vostè dir les darreres dècades.

Benvolgut Llesca:
en diuen "single" o "sínguel", o "desesperat"...

Benvolgut Zuhaitz:
molt bona! Si ETA li fa un atemptat, acusaran els gudaris d'homòfobs?

Benvolgut Jordi:
BRAVO!

Benvolgut CETINA:
els necròfils, un col·lectiu incomprès.