diumenge, 27 de juny de 2010

Sant Feliu i Sant Adrià

Diuen molts historiadors que la brutalitat i la mortalitat de la Segona Guerra Mundial va fer oblidar la brutalitat i mortalitat de la Primera Guerra Mundial. Segons l'Internet Movie Data Base, la quantitat de films dedicats a la Segona és unes dotze vegades superior als dedicats a la Primera.

El 12 de novembre del 2001 un Airbus A300 tenia un accident a Nova York, caient en una zona habitada, i hi morien 27 persones. L'impacte dels atemptats de l'11 de setembre del mateix any ha fet que aquest accident caigui en l'oblit.


La revetlla de Sant Joan del 2010 una persona va travessar les vies a l'estació de Sant Feliu de Llobregat, i morí atropellada. Una altra persona també feu la mateixa imprudència a Sant Adrià del Besós i està greument ferida (en el moment d'escriure aquesta entrada, si més no). Però mentre que en el cas de Castelldefels, els mitjans ens han explicat tot el que han pogut de les víctimes, dels seus parents i amics, dels que es salvaren per poc i dels veïns de la zona, en els casos de Sant Feliu i Sant Adrià no en sabem res.

Dotze morts a un, crec que amb això ja està tot dit.

14 comentaris:

Dr. Muerte ha dit...

Una entrada molt enriquidora.

Srta. Tiquismiquis ha dit...

Jo també he trobat a faltar aquestes referències als informatius tot i que als diaris si que hi sortia.

Oriol ha dit...

D'aquí a poc, si la sang no esquitxa la càmera ja no es molestaran a parlar-ne. Visca la professionalitat dels medis de comunicació.

Molon labe ha dit...

Bé, a tants espectadors per mort, sempre és millor dotze que no pas un, a més en el cas d'un és imprudència en el cas de dotze tenim un fenòmen social que acabarà en programa o telefilme

Anònim ha dit...

Van dir 13 morts i al final van rectificar i en van ser 12. Si ho pares a pensar, és realment inquietant, què haurà passat amb aquesta tretzena persona que ha passat de categoria de morta a ferida?

Jordi ha dit...

Encara no han aparegut els discursos racistes, atès que els morts eren immigrants?

javilon5 ha dit...

Alguns es queixen de la falta d'elements de seguretat a l'estació de Castelldefels, concretament de càmeres de seguretat, ja que haurien pogut emetre l'accident a tots els informatius.

És possible que alguns canals de televisió estiguin estudiant denunciar l'Ajuntament de Castelldefels en concepte de "Audiencia potencial perduda".

Un concepte jurídic que si bé no existeix sembla mentida que se m'hagi acudit a mi i no a Vasile.

javilon5 ha dit...

Iaiapunkarra, l'explicació és ben senzilla. Hi hauria un parell d'extremitats que per error les debien comptar dos cops.

dulce ha dit...

errores humanos, luego llanto y dolor, un beso.

Anònim ha dit...

És veritat. Ningú s'ha recordat d'aquestes altres persones. Els mitjans, massa cops, ens aconsegueixen fer anar per on volen.

Queen ha dit...

I què me'n dieu dels morbosos de torn que mentre esperen a l'andana es distreuen mirant a la via...

RaT ha dit...

diga'm tiquismiquis - ;) - però trobo que una mica "rizas el rizo". De totes maneres, tant a la tele com a la radio se n'ha parlat.

A Sant Feliu tot sovint atropellen algú. Sembla que resulta difícil soterrar la via.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

És que a Castelldefels van trobar més xixa.

maria ha dit...

Esperava de vostè un post amb tot tipus de detalls dels membres del tribunal constitucional...però m'he fet una imatge equivocada.Perdoni^^.