dimecres, 9 de juny de 2010

Veladament


És una llàstima que s'hagi acabat la Lliga de Futbol, i amb ella les travesses, perquè un servidor ha descobert una sorprenent capacitat per predir el futur. Tornem a parlar dels vels islàmics.

La Paeria de Lleida ha iniciat la cursa municipal on es barregen immigració, integració, xenofòbia, islamofòbia, laïcisme, feminisme, catolicisme i ximpleries de tots els calibres.

Intentaré ser breu i concís, tot replicant algunes coses que s'han dit i escrit:

— És una visió errònia i esbiaixada de l'Islam (strike 1): En només dues setmanes he escoltat aquesta frase unes cinquanta vegades. No hi ha cap dubte: Catalunya és el país d'Europa amb major nombre d'ulemes per metre quadrat. Som líders mundials en teologia islàmica... per fi som líders en alguna cosa!

— És una visió errònia i esbiaixada de l'Islam (strike 2): I què? Qualsevol religió és susceptible de ser interpretada i/o manipulada. La religió no és cap ciència, per això està subjecta a la lliure interpretació, i això és vàlid per a qualsevol religió.
Les que són de tradició oral, evidentment, són fàcilment tergiversables. I les que tenen un llibre sagrat també (sobretot si està escrit fa segles i en una llengua morta). Al cap i a la fi parlem de religió, de fe i revelació, no pas de coneixement empíricament comprovat!

— No és per religió: I què? Pot ser per creences religioses, per herència cultural, per costum familiar o per quedar bé amb els sogres, tant li fa! O és que ara els armaris on desem la roba hauran de dur incorporat un polígraf (una "màquina de la veritat") per a determinar quines són les nostres vertaderes motivacions a l'hora de vestir-nos d'una manera o d'una altra?

— Va contra la dignitat de la dona (strike 1): És clar que sí! Va contra la dignitat de la dona tot allò que no estigui autoritzat i beneït per les feministes oficials del règim.

— Va contra la dignitat de la dona (strike 2): Les dones musulmanes, o filles de musulmanes, no són prou intel·ligents i adultes per a decidir elles soletes, cadascuna considerant les seues circumstàncies personals, que consideren digne o indigne per a elles? Per elles i per a elles... o és que les immigrants, i filles d'immigrants, són perpètuament menors d'edat!?
No va contra la dignitat d'una persona dir-li "Ai, mira, tu ets massa tonteta per a prendre decisions tota soleta, així que jo, que sóc molt llesta i molt feminista, decidiré per tu" ?

— Per raons de seguretat no es pot dur la cara tapada: Casc de moto, o de porter d'hoquei, o de jugador de futbol americà; Bufandes, bragues i passamuntanyes quan fa fred; Ulleres de sol i litres de crema protectora quan pega fort el sol; Mascares sanitàries...

— No totes el porten lliurement, n'hi ha que ho fan obligades: I què resoldrem prohibint-lo? Perjudicarem les que el volen dur lliurement, sense resoldre res a les que pateixen una dictadura domèstica. O algú es pensa que aquests paios, els que consideren la seua muller una propietat, tenen cap inconvenient moral en segrestar i atonyinar la dona?
En aquest país hi ha divorci, i una Llei Integral Contra la Violència Domèstica, per a tothom, independentment d'on hagi nascut i quina religió practiqui.

En tot cas, el que cal és informar a totes les dones de quins són els seus drets i deures, i recordar que tenen aquest telèfon, el 900 222 100, a la seua disposició.

— Immigració i religió: Qualsevol religió de vocació universalista (com el cristianisme o l'islam) aspira a guanyar totes les ànimes del Món, i que els que han estat criats en d'altres creences es converteixin a la religió vertadera (sigui quina sigui).

Les primeres mesquites que es feren a Catalunya, a finals dels anys 70', foren obra de catalans conversos a l'Islam. I que quedi ben clar: hi ha molts magribins i pakistanesos que són ateus, o agnòstics, o que, com també fan molts europeus, veuen i practiquen la religió "a la seua manera" (al marge del que diguin els imams).

— Cal dialogar amb els representants dels immigrants: Com? En aquest país hi ha eleccions per a que els immigrants triïn els seus representants en un parlament d'immigrants? No? Doncs llavors no hi ha cap representant legítim dels immigrants.

Fa 30 anys algú es va pensar que la FECAC i Francisco García Prieto representaven dos milions de persones (andalusos i fills d'andalusos) i quin fou el resultat? La Feria d'Abril subvencionada fins a la sopa, i xifres absurdes d'assistència de públic.

En tot cas, els que són creients d'una determinada religió, organitzada i legalitzada, ja tenen els seus dirigents i representants. Però que quedi clar que només representen els seus seguidors, els que van a la mesquita (o església, o sinagoga).

— Cal frenar l'integrisme islàmic: Els dos països del Món que més han patit la violència islamista són la Índia i Israel. Fa més de 60 anys que la pateixen, van començar a patir-la quan encara eren colònies britàniques. I cap d'aquests dos països ha prohibit el burkha!

Allà on cal seguretat, ja hi posen arcs detectors, gossos ensinistrats i soldats armats. Quan cal miren la cara, però sobretot comproven les empremtes dactilars.
És més: cap d'aquests dos països ha pretès tancar les mesquites on es fan discursos radicals. Sabeu que fan quan localitzen un mesquita on l'imam promou la violència? Hi amaguen micròfons, càmeres i, si poden, hi infiltren agents dels serveis secrets. Al cap i a la fi és millor tindre localitzats els que poden sentir temptats de cometre accions terroristes.


En resum: crec que no es pot obligar una persona a dur una determinada peça de roba, però tampoc li podem prohibir. Si una persona vol dur burkha, que ho faci, independentement de les seues motivacions. És més: independentment del seu sexe! O prohibiran el burkha a les dones però els homes el podran dur?

Fa vint anys els punkies duien cresta, ara es posaran burkha.

30 comentaris:

Remitjó ha dit...

Molt acurada la seua reflexió. No pense que la qüestió del burka siga un problema massa greu aquí i ara. Els partits que estan fent propostes per prohibir-lo (bàsicament el PP català) ho fan moguts per aspiracions electoralistes.No es pot prohibir anar pel carrer amb burka. Crec que la constitució té alguna cosa a dir al respecte.

Per altra banda, pensem un exemple. Jo puc posar-me un vestit de Cobi (a la moda total, sí, sí) i passejar-me per les Rambles amunt i avall amb la cara coberta, però no puc dur un burka?

Pons ha dit...

Un tema com un altre per discutir i omplir planes de diari ara que "aviat" tornaran a venir les el·leccions.

Es evident que tothom pot triar el què portar a sobre! només faltaria!

Senyor Merdevalista ha dit...

Brillant anàlisi, mossènyer. El que més ràbia fa és aquest comportament colonialista inherent a l'europeu barrejat amb el feminisme ultramontà. "Pobretes, aquestes mores no saben el què es fan! Sort que ens tenen a nosaltres per decidir per ells, que si no...". Filles de puta...

Unknown ha dit...

Precisament l'altre dia vaig tenir una conversa similar.

El meu interlocutor em deia:

"No podem permetre que hi hagi dones que per motius de religió, de tradició o creença estiguin obligades a vestir-se ni a comportar-se d'una determinada manera. És un atemptat a la dignitat de la dona, bla, bla, bla..."

I jo vaig respondre:

"Perdona, m'estàs parlant de les monges?"

Veig, per la darrera fotografia, que hem arribat a la mateixa conclusió.

Unknown ha dit...

I un afegitó. És curiós que en molts dels pobles que estan aprovant ordenançes per prohibir l'ús de la burka, no hagin vist en tota la seva puta vida una dona amb burka pels carrers.

Dignitat? Feminisme? Pur electoralisme barat.

I és que en aquest país, per arreplegar quatre vots som especialistes en generar debats i crear alarmes i conflictes socials del tot inexistents.

javilon5 ha dit...

Excel·lent!

Anònim ha dit...

FA UNS ANYS,PERSONES COM TU,FINS I TOT EXIGIAN TOLERANÇIA A L'ABLACIO SOTA LA CAPA DEL RESPECTE,ERAN TRADICIONS AFRICANES CALIA EDUCAR NO PROHIBIR,EL BURKA ES TAMBE UNA MUTILACIO INTELECTUAL,SI JO VAIG A UNA NACIO MUSULMANA TINC QUE TAPARME PER IMPOSOCIO LEGAL,SI ELLAS VIUEN AQUI LA CARA A LA VISTA,NO FEM "EL CALDO GORDO"AQUEST ULEMAS,QUE HORES D'ARA,PER TERRES DE MURCIA SURTAN A APALLISAR PROSTITUTES,EN NOM DE DEU.
JUGANTA AMB BCN.

x ha dit...

en el cami x integrar aquesta xusma (encara que sigui a osties )s han de destruir els seus simbols !

no hem d afluixar la guardia companys !
visca l Anglada !!

l ultim a frase que has escvrit

m ha portat a la memoria , no se perque , que despres del 11 S , a New York alguns membres de sub cultures juvenils portaren look taliban per escandalitzar al personal...

despres d la mortaldat i la conmocio social que van fer , es realment tenir moltíssimes ganes de tocar la moral haha la seva actitud

Anònim ha dit...

Algunes dones i homes polítics sí que haurien de dur burka perquè no se'ls vegi la cara.

A cert poble petit de per aquí -i no serà pas un "cas aillat"- les dones musulmanes no se les veu: No les deixen sortir de casa ni per recollir la mainada a escola, ni tan sols per anar a comprar, no fos cas que es relacionessin amb la gent del poble i els omplissin el cap de pardals. Tot això ho fan els homes. Però és clar, hem de ser permissius, és la seva cultura, oi? A més, si no surten serà perquè elles no volen -saben el que es fan- , i si no que denunciin i de ben segur que en dos dies està tot solucionat, oi que és fàcil?

A un altre poble de la costa, algunes dones anaven sense mocador i fins i tot participaven en algunes festes i iniciatives del poble. Va ser venir l'imam i en dos dies, totes tapades, totes despuntades dels cursets i tallers. És clar, deuria ser també perquè elles volien... o no?

Collons, tant que ha costat treure'ns la mantellina per anar a missa, no haver de demanar permís al marit per treballar, i tantes i tantes coses, i ara, en nom d'un fals progressisme "xupiguais", santtornem-hi que no ha estat res.

Josep ha dit...

Benvolgut Remitjó:
gràcies!
Electoralisme, alarmisme i tonteria. Molta tonteria

Benvolgut Pons:
és clar que sí! El Parlament democràticament escollit, d'un país teòricament civilitzat, decidint com ha de vestir-se la gent!?

Benvolgut Merdevalista:
moltes gràcies!
Paternalisme piju-progre.

Benvolgut Pere Llufa:
he he he... sí senyor!

Benvolgut Javilon 5:
gràcies!

Benvolgut Jugant amb BCN:
vostè té un problema, o dos.
L'ablació del clítoris es fa amb menors d'edat, és un atac directe al cos humà, i és irreversible.
La roba no és un atac al cos humà, no és irreversible (tot el contrari), i si ho fan persones majors d'edat no hi ha res a objectar.

Benvolgut Super Felí:
de moment, no li respondré. Vostè es mereix un espai propi i especial.

Estimada Iaia Punkä:
la policia, els Mossos, pot actuar d'ofici, i ha d'actuar d'ofici en aquests casos.
El telèfon 900 de denúncies és per a tothom, no només per a víctimes. També és per a veins de víctimes, i parents de víctimes, i coneguts de les víctimes.... També és pels professors dels fills de les víctimes.

I per cert, quan hom és coneixedor d'un delicte que es comet reiteradament, i no fa cap denuncia, comet un delicte de complicitat.

Dani ha dit...

@iaiapunkarra: Realment creieu que prohibint el burqha els homes que abans no deixaven sortir les seves dones al carrer les deixaran sortir ara? O potser els que les deixaven sortir (amb burqha) ara no les deixaran?

Agnès Setrill. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Agnès Setrill. ha dit...

L'escrit l'he trobat boníssim sense ni un detall sobrer, els "strikes" m'han fet riure molt.

Però reconèc que no m'agrada veure gent tapada, ni disfressada de cap mena, em sento més còmode amb una societat on pugui veure alguna cosa més que els ulls,
(els nanos del seguici festiu, sempre m'han fet "cosa").

I anar al banc i trobar-me gent amb la cara tapada, siguin burques, siguin disfresses del COBI, o màscares, no em faria gaire gracia, diga'm carca.
Ja no dic a la platja nudista...

Jo, prohibiria dur el rostre completament tapat als llocs públics, a menys que estiguem a 10 graus sota zero.

Sense excuses.
No demano que donin la cara, només que no la ocultin.

Agnès Setrill. ha dit...

Ni les islàmiques ni ningú.

Llesca ha dit...

Llavors, que una noia vagi ben apretada o ensenyant carnassa és més digne? Mirin, a veure si ens deixem d'òsties. El problema no és la roba ni que a unes senyores no se'ls hi vegi la cara; el problema és que, tant els uns com els altres, ens pensem que tenim la veritat absoluta i que el nostre model de comportament és el correcte.

Ja posats, jo proposo que es torni a imposar la moda greco-romana: túniques lleugeres, elegants i que permeten que corri l'aire. I de pas, reinstaurem també les bacanals, guanyaríem en qualitat de vida.

Dr. Trumbo ha dit...

Evidentment per raons de seguretat no es pot dur la cara tapada, no en faci demagògia amb Cobis ni polles envinagrades. Mai no li deixarien a vosté entrar en un banc, a l'ajuntament o als jutjats amb la cara totalment coberta. Jo no m'hi sentiria segur al costat d'algú que amaga la cara, i no hem de donar cobertura legal a ningú per aque ho pugui fer emparant-se en no sé quin coi de tradicions. Desconec si hi ha alguna llei o decret que ho especifiqui, però no seria mala idea fer-la. Si ja existeix no sé de què coi estem parlant. Ep, no confonguem amb les monges que sel's hi veu la cara.

No confonguin, el pijoprogressisme si més no l'oficial demana més educació i menys repressió. I el paternalisme el cometen els que van a l'estranger i intenten imposar les seves tradicions i creences. Ho feien els europeus quan es dedicaven a colonitzar el món de la mateixa manera que ho poden fer els que venen avui en dia al nostre país. En primer lloc perquè es troben tot de facilitats per fer-ho i perquè en segon lloc, algú em pot dir que en l'interior no creuen que són millors que nosaltres?

Remitjó ha dit...

Que quede clar.

Jo no he defensat el burka, aquestes coses em fan fàstic.

El que dic és:


1. Que no és un problema hui i que els debats al respecte són artificials.

2.Que trobe difícil que, legalment, es puga prohibir el seu ús al carrer, només al carrer. A un establiment públic, i més encara un organisme oficial, jo no entraria ni amb una gorra.

Anònim ha dit...

Josep, però en quin món vius?

Anònim ha dit...

Is...Isla...Isla...Islamofòbia? No costa gaire dir-ho. Com sempre els més fills de puta d'occident alliçonant l'orient. Fotem pena tots plegats i desprès rebenten trens, autobusos i segresten avionets per jugar a dards amb els skylines, i la gent es pregunta el perquè.

Josep ha dit...

Benvolgut Dani:
bona resposta.

Benvolguda Agnès S:
moltes gràcies!
Que una cosa no ens agradi no vol dir que aquesta cosa hagi de ser il·legal.

Benvolguda Llesca:
legislar sobre com han de vestir els ciutadans... com a la Xina de Mao.

Benvolgut Anthony S:
un banc és una entitat privada que té diners en dipòsit, així que té tot el dret del Món a prendre mesures de seguretat. En tot cas, em permeto recordar-li que El Solitario atracava amb una barba postissa i ulleres gruixudes.

I als jutjats és habitual veure detinguts (i també víctimes i testimonis) entrant-hi ben tapats. Per a mi, els millors foren uns agents del CESID que entraren amb màscares festives.

Josep ha dit...

Benvolgut Remitjó:
en tot cas, són debats molt locals, de barris molt concrets (Font de la Pólvora, Ca N'Anglada, Fondo...).

Benvolgut Anònim:
una cosa és la raça i una altra la religió. La raça no es tria, la religió sí.
Hom pot renegar de la religió dels pares quan vulgui.
I la religió, com qualsevol creació humana, és criticable. Qualsevol religió ho és.

Estimada Iaia:
a quin Món visc o a quin Món m'agradaria viure?
Visc en una societat on una minoria, teòricament il·lustrada, es creu amb dret a decidir sobre la vida privada dels ciutadans. Visc en un sistema on hi ha polítics que legislen a cop de titular.
Visc en un país on un grapat de tertulians es pensen que ens poden donar lliçons de qualsevol cosa.

I visc en un racó de Món on es paguen molts impostos per a tindre policia, jutges, fiscals i assistents socials. Si amb el que cobren no poden protegir una dona (una persona) amenaçada i maltractada, doncs que pleguin i es dediquin a una altra cosa. Però que no vulguin corregir les seues incompetències atacant la Llibertat Individual.

I hi insisteixo: que una cosa no m'agradi no vol dir que, automàticament, hagi de ser il·legalitzada.

Pla de l'extrany ha dit...

Una cosa... a les processons de setmana santa, aquells que porten el barret punxegut de què en farem...

Anònim ha dit...

Josep , amiguet meu , mira el post que he fet (no te cap merit evidentment , es nomes un CCCP d un article de la rahola ( es inteligent aquesta garça ,no ? )

http://elgattelepata.blogspot.com/2010/06/perill-perill-perill-perill.html

super felí !

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Jo faria com aquell vell anarquista que explicava que anava pel carrer amb uns amics i es van creuar un grup de sacerdots amb sotana, i davant d´aquesta provocació no van poder fer altra cosa que apallissar=los.

Doncs això, una mà d´hòsties i s´acabat la tonteria aquesta del burka. I després anirem pels nudstes de ciutat.

Anònim ha dit...

Potser és que no frequento massa aquelles pàgins, però no recordo que les feministes oficials del règim es fiquin massa amb el vel islàmic.

La nena del pou ha dit...

Iaiapunakarra, estic completament d'acord amb tu. Ja li vaig posar un comentari similar en un altre post sobre el tema que ell simplifica d'una manera naïf. I sobre el comentari del BCN, jo també havia sentit a amics meus justificar l'ablació de clítoris amb el cuento de no ficar-nos amb la cultura aliena perquè no hi tenim dret. Tot és cultura, fins i tot els toros, segons alguns. Això no em treu el dret d'expressar la meva repulsa contra certs aspectes d'altres tradicions.

Josep ha dit...

Benvolgudes Nena del Pou i Iaia Ounkä:

doncs no! res de relativisme cultural i de toleràncies multicultis.

Estic en contra de l'ablació del clítoris, ja que és una mutilació irreversible patida per una menor d'edat.

Estic en contra dels toros, ja que és un patiment inncessari on l'animal no té veu ni vot, ni tan sols l'opció de fugir.

El meu estil de vida no és gens hal·lal, i no m'agrada l'Islam. Tampoc m'agraden els vels. Però que no m'agradin no vol dir que s'hagin de prohibir.

Cadascú té dret a vestir-se com li roti, i no cal buscar justificacions culturals o religioses.

I permetre que el Parlament legisli com s'ha de vestir a la via pública és un perillós precedent. Molt perillós.

Anònim ha dit...

La gent que porta ulleres de sol quan estan sota cobert mereixen un parell d'hòsties.
L'islam és una religió que prohibeix beure alcohol i per tant contrària a qualsevol civilització.
Les monges es passegen pel carrer sense que les hagi d'acompanyar un home.
Li sembla malament que el parlament prohibeixi una barbaritat com el burka però troba normals els micròfons i les càmeres amagades en mesquites? Com ha dit la iaia, en quin món viu?
Ja hi ha moltes dones que no poden sortir de casa sense permís del moro mascle i d'alguna manera hem de plantar-nos, no em val això que diu el Sr. Remitjó de que "no és un problema hui".

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Frij ha dit...

Doncs a mi em sembla que molts no deveu llegir el diari...que jo sapiga els maltractaments domestics (arribant a la mort en molts casos) no es donen tan sols en practicants musulmans. Reduir aquest problema a la immigració és totalment absurd. Existeix tot un col.lectiu de dones maltractades que no porten burka, de fet moltes d'elles porten sostenidors blancs, jo ja els aniria prohibint pel que pugui passar...