dimarts, 18 de gener de 2011

Antecedents policials

Un cop més, els informatius ens parlen d'una persona que té "antecedents policials". Què vol dir "antecedents policials"? Doncs que acumula moltes detencions, cosa que segons sembla, ja converteix en culpable el detingut.

Això va començar a finals dels anys 90', a Antena 3. Després Canal 9 i Tve s'afegiren al carro, i ara fins i tot Tv3 empra aquesta expressió: antecedents policials.El que no entenen els periodistes i opinaires que tenim en aquest país és que, en un estat de Dret, les sentències es dicten als tribunals i no a les comissaries. I que la Justícia l' administren els jutges i no pas els policies.
40 detencions no vol dir 40 condemnes en ferm. Fins que no tingui com a mínim una condemna, el detingut és innocent.

És cert que la majoria de jutges són lents i mediocres, però la majoria de policies també ho són. No veig perquè hem de creure que uns són molt menys diligents que els altres.

Com que intento ser constructiu i positiu, i sé que molts periodistes llegeixen aquest blog (poca feina, certament), us adjunto algunes expressions més per a criminalitzar millor:

Antecedents notarials: s'aplica quan la persona a criminalitzar ha anat molt sovint al notari, ja sigui per la compravenda d'immobles, per herències o per qualsevol altra raó. Per exemple: "L'especulador immobiliari acumulava més de 60 antecedents notarials, tots a la costa empordanesa". "La vídua acumulava cinc antecedents notarials, tots d'homes vells i rics que la deixaven com a única hereva".

Antecedents fiscals: l'hem d'emprar quan la persona a criminalitzar ha tingut moltes relacions amb Hisenda. Per exemple: "El narcotraficant pagava puntualment l'impost de circulació del seu Ferrari, tenia molts antecedents fiscals".

Antecedents intestinals: s'utilitzarà aquesta expressió per a referir-se a totes aquelles persones que disposin d'aparell digestiu i l'hagin fet servir com a mínim una vegada. Per exemple: "Cal recordar que aquest caníbal feia anys que acumulava antecedents intestinals!?".

Antecedents genitals: sempre que hi hagi un delicte sexual pel mig, cal destacar que el culpable tenia genitals. "Els testimonis, les empremtes dactilars i la prova de l'ADN diran que és innocent, però jo no me'n refio ni un pèl: segur que és el violador. Tinguem en compte que té antecedents genitals".

8 comentaris:

Anònim ha dit...

antecedents genitals! el molt malparit té genitals i encara té la cara de negar que fos el culpable del delicte!

Alyebard ha dit...

Genial! Ets un crack

MARTELL DE REUS ha dit...

Titllar els jutges només de mediocres és tot un afalag.

Anònim ha dit...

Antecedents borbònics: no trepitjo cap bordell que no m'asseguri haver rebut el certificat de qualitat de la polla de don juan carlos de borbón.

Lluís ha dit...

Què va, alguns jutges encara han d'arribar a mediocres

Jordi ha dit...

Això té un nom: pressumpció de culpabilitat.

c.e.t.i.n.a. ha dit...

Antecedents policials és una altra manera de dir que el paio és un delinqüent habitual. Res més.

Josep ha dit...

Benvolgut Pons 007:
he he he

Benvolgut Alyebard:
moltes gràcies!

Benvolgut MARTELL:
no m'atreveixo a dir més, per si de cas m'emmarronen.

Benvolgut Anònim:
ep, bona observació.

Benvolgut Lluís:
molt ben dit!

Benvolgut Jordi:
totalment d'acord

Benvolgut CETINA:
però que encara no han pogut demostrar res... Ineficàcia policial?