diumenge, 30 de gener de 2011

Frau diplomàtic a gran escala

La setmana passada va presentar la seua dimissió el president de la Unió per la Mediterrània, el jordà Ahmed Massadeh. El senyor Massadeh va al·legar la falta de recursos, però jo sospito alguna cosa pitjor: algú va mirar el mapa i va descobrir que Jordània no té sortida a la mar Mediterrània!


Malgrat tot, aquest no és l'únic frau diplomàtic que hi ha. Ací en teniu uns quants més:

Unió per la Mediterrània: (o Euromediterrània) és una organització internacional de col·laboració i desenvolupament de relacions internacionals formada per 43 països de la Unió Europea i/o de la riba de la Mediterrània. Hi ha un altre intrús, a més de Jordània: Mauritània. I després critiquen que Tv3 posi el mapa dels Països Catalans a la informació meteorològica.

Organització Internacional de la Francofonia: Aplega els estats i territoris autònoms de llengua i cultura francesa. Ja sigui perquè la majoria dels seus habitants tenen el francès com a llengua materna (cas de França i el Quebec), o perquè formaren part de l'imperi colonial francès (cas de Madagascar i el Senegal), o perquè formaren part d'un estat francòfon (cas de l'antic Congo Belga, actualment RD Congo).
Per què Romania i Moldàvia en formen part? Potser perquè parlen una llengua romànica, emparentada amb el francès. Però... Bulgària, Albània i Guinea Equatorial... per què en són membres si no parlen francès!?

Un moment... he posat a la mateixa frase les paraules "Bulgària", "Albània", "membre" i "francès"? No cal fer més metàfores.

Lliga Àrab: és una organització política internacional d'estats àrabs. Per què carai Somàlia (o el que en queda) en forma part? A Somàlia no parlen pas àrab. Serà que els diplomàtics somalis hi va a sobreviure, alimentant-se dels Ferrero Rocher que donen a les recepcions? Si és així esperem que no els enxampin i que puguin seguir endrapant.

Consell Àrtic: El Consell Àrtic és una organització internacional que tracta temes relacionats amb l'Àrtic (fronteres, recursos naturals, navegació, investigació científica) i els seus pobles indígenes. En són membres el Canada, Dinamarca, EUA, Finlàndia, Islàndia, Noruega Rússia i Suècia. També hi ha països que en són membres observadors. I un d'aquests observadors és... ESPANYA!

La pregunta és: què hi observa Espanya allà? Com les escandinaves van a la sauna? Com els russos beuen vodka? Com les lapones castren els rens amb les dents?


Ja sabem com farà el govern la propera retallada

9 comentaris:

Jordi ha dit...

Espanya participa del festival d'eurovisió.

Alyebard ha dit...

La moma que deu ser pel diplomàtic espanyol que li toca el consell àrtic!
El problema del consell àrab és que barregen àrab amb musulmans.
I Jordània per a tocar els pebrots al seu veí que sí te sortida a la mediterrània.

El porquet ha dit...

No deixar que la nació lapona esdevingui unida i independent.

maria ha dit...

Curiós i molt il·lustratiu el que ens conten. Jo estic amb Jordi amb el cas d'Eurovisión...però no amb la participació d'Espanya (Déu ens la guarde) sino amb la d'Israel! Això si que és un frau diplomàtic a gran escala!!

El senyor gerent ha dit...

A l'igual que la maria, un servidor sempre s'ha preguntat perquè en les competicions europees de bàsquet i futbol, hi participen equips jueus, ups, perdò, israelís. Per aquest mateix motiu, hi podrien participar palestins, jordans, sirians, noooo?

xavi ha dit...

El festival de la OTI, encara es fa?

Josep ha dit...

Benvolgut Jordi:
i Catalunya també, amb el Jimmy Jump.

Benvolgut Alyebard:
i ningú es queixa del preu de les ambaixades espanyoles.

Benvolgut Porquet:
bona observació! A Finlànida no em parlaren gaire bé dels sames.

Benvolguda Maria:
he consultat el mapa i resulta que Israel és.. al Pròxim Orient!. Mooolt fort!

Benvolgut Gerent:
realment, un matx Iran-Israel seria de màxima rivalitat.

Benvolgut Xavi:
crec que en diuen Viña del Mar, i que costa una morterada.

Anònim ha dit...

Thanks for an idea, you sparked at thought from a angle I hadn’t given thoguht to yet. Now lets see if I can do something with it.

online pharmacy

Anònim ha dit...

Did you heard what Rob Matts said about that?

generic nolvadex