dilluns, 16 de gener de 2012

He dit sord, no bord

Sa Majestat Alfons XIII de Borbó i Hagsburg-Lorena, rei d'Espanya del 1902 al 1931, es va casar amb Victòria Eugènia de Battenberg l'any 1906. Aquest matrimoni tingué sis fills. En destacarem:

Alfons Pius Cristià Eduard, el primogènit. Va renunciar als seus drets al tron per poder-se casar amb una cubana que no tenia sang reial. Després es va divorciar i es va tornar a casar. Va morir en un accident de trànsit a Miami, sense deixar descendència legítima (il·legítima potser sí, però ningú ha demostrat fefaentment res).

Jaume Leopold Isabelí Enric Alexandre Albert Alfons Victor Acaci Pere Pol Maria de Borbó i Battemberg, el sord. Son pare el va obligar a renunciar als seus drets dinàstics a causa de la seua sordesa (hi ha qui discuteix la validesa del la renúncia).

Avui en dia ens trobem amb un príncep hereu casat amb una divorciada, una infanta (i Duquesa de Lugo) divorciada (cesse temporal de la relació matrimonial) i una altra infanta (i Duquesa de Palma) casada amb Iñaki Urdangarín. Iñaki Urdangarín es va lliurar de fer el servei militar adduint sordesa complerta.Ja ho sabeu perquè Sa Majestat Alfons XIII va deixar de ser rei l'any 1931?

4 comentaris:

Alyebard ha dit...

Si el rei vol corona/ corona li'n darem / que vingui a Barcelona / que'l coll li tallarem.: Canço infantil popular catalana lamentablement substituïda per "la lluna, la pruna"

rits ha dit...

Quin personatge en Nuñito! a l'alçada de tots els que has nombrat.
Però com tots els indesitjables, ja veuràs com continuaran.

MARTELL DE REUS ha dit...

Quan properament el net de SM Alfonso XIII de Borbon hagi de deixar el tro, el succeiran o bé el Sr. Jose Mari Aznar o bé el Sr. Pedro Kota Ramírez a la Presidència de la III República Española. Si fa o no fa els españols deuran notar gaire el canvi.

Pons ha dit...

gran idea això de fer-se el sord...