diumenge, 20 de maig de 2012

De la tele a les aules

Entre el 1977 i el 1982 la cadena nord-americana CBS va emetre la sèrie Lou Grant. Aquesta producció fou un èxit d'audiència i estigué guardonada amb molts premis i, segons es desprèn de les dades de matriculacions a les universitats americanes, va multiplicar les vocacions de periodista als EUA.

Segons han observat els experts en la matèria, els èxits televisius que perduren en el temps ―quatre o més anys― fan augmentar les vocacions relacionades amb el que s'emet. Així doncs hi ha una clara relació entre l'èxit de la sèrie L.A. Law entre 1986 i 1994 i l'augment del nombre d'estudiants de Dret als EUA; o entre l'èxit d' ER del 1994 al 2009 (també coneguda com Urgencias) i l'increment de matriculacions a la Facultat de Medicina.


A casa nostra, de moment, no s'ha fet cap estudi sobre la matèria, i és una llàstima. Qui sap, potser algun dia descobrim que els èxits de Sota Terra, Veterinaris i Caçadors de Bolets han fet del nostre un país d' arqueòlegs, paleontòlegs, veterinaris i micòlegs.

8 comentaris:

Jordi ha dit...

Quina vocació té l¡Helena Garcia Melero, de tonta o de puta?

Alyebard ha dit...

Llàstima que no facin més sèries d'assassins professionals. El mercat està fatal i si ens hem de refiar de "Gran Nord" ningú es voldrà fer Mosso.

XeXu ha dit...

Professions totes elles amb un gran futur. I t'ho diu un biòleg...

Agnès Setrill. ha dit...

Alyebard, a la Riera van surtint sicaris, no se si et val.

També hi surten estafadors, mals fills, mals pares, camells i drogoadictes, policies corruptes, marits i mullers mentiders, dèbils i rucs, etc... Ostres! Al començament almenys fomentaven la bona cuina però ara...! a pitjor ja no pot anar.

Anònim ha dit...

A la Garcia Melero ho duu inserit als gens...

marga bosch i el seu verb ha dit...

mira Josep, estic fascinada per el que escrius, primer de tot em trobo amb la teva peculiar estampa elevat a la categoria de sindic de greuges del bogardisme i ara entro a la teva vida internàutica i tens un bloc d'allò més. Toques molts temes amb una distinció que tomba d'esquenes. Manoi! Cinta roja i a escriure "que te crió". Que si la tele, que si la independència, que si el Barça, que si les naus torpedineres de Gibraltar o la maragda perduda del sultà de Ceylan. Francament estic amb la bossa a punt i el meu verb vol xerrada. Jo aniré a veure el partit del copa al bar del bogardisme, he anat dues vegades d'incognit i una d'elles em vai aseure entre la bogardada gent. Ara no hi caig amb si hi vas anar aquell dia però si estaves allí amb la cinta als ulls no ho recordo, lògic no?

Vingan a reveure i gràcies per l'atenció i aviat et demanaré alguna solució als meus greuges d'existència que son poquets, no et pensis que visc en un pont damunt aigues turbulentes i que consti que soc més d'en Garfunkel que d'en Simon i més del Garfunkel que de son germà Punset.

penyabogarde ha dit...

Marga!!!! com t'ho has fet per entrar en els dominis del sindic Josep? Ets la crack de la xarxa. Però pel que es veu estas feta una faraona tira-trastos. Caratsus Marga!!!! Bon partit aquest sindic, segur! Muts i a la gàbia.

Josep ha dit...

Benvolgut Jordi:
em negue a contestar si no és presència del meu advocat.

Benvolgut Alyebard:
aaah, el dit a la nafra!

Benvolgut Xexu:
biòlegs i ambientòlegs hem vingut a aquest món a patir.

Benvolguda Agnès Setrill:
així m'agrada, visió positiva i optimista.

Benvolgut Anònim:
probablement

Benvolguda Marga Bosch:
demana el que vulguis, que ho tens pagat!!

Benvolguts bogardistes:
el Síndic de Greuges no descansa mai.