dimarts, 14 d’agost de 2012

Exili garriguenc 5

S'anomena Síndrome d'Stendhal a la malaltia psicosomàtica que causa una acceleració del ritme cardíac, vertigen, mareig, confusió i fins i tot al·lucinacions quan l'individu és exposat a una sobredosi de bellesa artística. El primer cas diagnosticat fou el d'Stendhal, quan va visitar Florència.

S'anomena Síndrome de Jerusalem a la malaltia psicosomàtica que pateixen alguns visitants de Jerusalem i causa una psicosi que s'exterioritza amb deliris de caràcter religiós. L'afectat s'identifica amb un personatge dels llibres sagrats i actua com a tal.

També s'han descrit la Síndrome de Las Vegas, la Síndrome de Wall Street i la Síndrome del Visitant d'Hiroshima, segons si hom visita Las Vegas (i cau en els vicis típics d'allà), Wall Street (i es creu que és un tauró de les finances) o Hiroshima o Nagasaki (i es pensa que està afectat per la radioactivitat, ell i tothom que l'envolta).

No sóc metge, però hauríem de començar a diagnosticar i tractar la Síndrome de les Garrigues:
 
— Desorientació temporal: si el pacient no està sentint campanes cada quinze minuts perd la noció del temps. S'han donat casos de pacients que pagaven amb pessetes, d'altres amb morabetís, denaris i sestercis.
— Migració capil·lar: els cabells marxen del cap i s'instal·len a les orelles i l'esquena. Aquesta patologia afecta tant a homes com a dones.
— Addicció a la carn de porc: fins el més fanàtic musulmà, o jueu, o vegetarià, es torna addicte a l'embotit. Això, o mor per inanició.
— Irrefrenables impulsos lúdics: el pacient sent la necessitat imperiosa de participar en les festivitats locals, com el llançament de cabres des del campanar, el toreig de senglars, el fist-fucking del pollastre

5 comentaris:

maria ha dit...

Uau! Sí que hi ha síndromes...

jpmerch ha dit...

Molt bona!

Per cert, on puc ampliar informació sobre el fist-fucking del pollastre. N'hi ha, de federació?

Anònim ha dit...

Conec una persona que era vegana abans de passar les vacances en terres garriquenques. Avui, fa de venedora de peus de porc, cervell de bou i fetge de conills a la botiga que hi ha a prop de ma casa.
Tens tota la raó.

Anònim ha dit...


Com sempre, molt ocurrent i dibuixant somriures en els lectors.

:-)

Josep ha dit...

Benvolguda Maria:
i més que em deixe!

Benvolgut JP Merch:
sí, però a nivell internacional, la Federació Espanyola de Toreig li fa boicot.

Benvolguda Anònima:
placenta de cèrvol, una delicatessen.

Benvolguda Helena:
moltes gràcies!