diumenge, 14 d’octubre de 2012

Bielorússia ▬ Espanya


Aquest cap de setmana la selecció espanyola de futbol ha fet la golejada més gran mai vista al futbol televisat. Mai vista perquè, per primera vegada a la història, cap cadena de televisió espanyola (ni pública ni privada) ha volgut emetre el partit. Segons sembla, l'empresa propietària dels drets d'emissió demanava un milió i mig, mentre que cap cadena semblava disposada a pagar més de 400.000 €uros.

És una pena, i no pel 0 a 4, sinó per haver perdut l'ocasió d'aprendre algunes coses sobre tan bonic país. Ací us en faig cinc cèntims:

1) Bielorússia és una democràcia avançada. "Democràcia avançada" vol dir que ja saben el resultat de les eleccions per avançat. una setmana abans d'anar a votar. I és que el president Lukaixenko aixeca tanta passió entre els seus electors, que alguns s'entusiasmen i el voten fins a tres vegades.

2) Bielorússia és un país de grans esportistes. Els seus atletes han guanyat 53 medalles olímpiques: 6 d'or, 18 d'argent i 29 de bronze. Esperem que als propers jocs olímpics encara guanyin més medalles d'or, ja que els odontòlegs del país en fan molt d'ús. De les dones esportistes només direm que guanyen medalles en halterofília.

3) Bielorússia celebra la seua independència el 3 de juliol. Eixe dia commemoren que els soviètics els van alliberar dels nazis... però no celebren el dia en que ells s'independitzaren de la URSS. Perquè Lukaixenko, com un Duran i Lleida eslau, no volia la independència, però se la va trobar i s'hi va adaptar.

4) Igual que passa en d'altres països, com França o Israel, a Bielorússia també hi ha quotes de música autòctona a les emissores de ràdio. Un 50% concretament. És clar que a Bielorússia tenen gèneres musicals tan particulars com el neomedieval, l'slavic punk,  i el pagan metal.


Un gran país! Ja sabeu, si aquest estiu voleu estar fresquets, aneu a passar les vacances a Bielorússia.


Bandera de Bielorússia per a daltònics

4 comentaris:

jpmerch ha dit...

Llevat d'eixe candidat que perd l'escó a l'endemà de les eleccions per culpa del vot per correu, al País Valencià —aviat serà pecat dir-ho així— també gaudim d'una democràcia avançada.

Molt adient la seua informació sobre Bielorrússia.

M. Roser ha dit...

M'apunto això de la "democràcia avançada"...

cantireta ha dit...

Problema, doncs, si les dones no se depilen... I beure vodka no deu ajudar gaire, no, a treure'n l'entrellat?
Les democràcies russes no em fan el pes. No les veig "bielo", o sigui, blanques...
Ptns.

Josep ha dit...

Benvolgut JP Merch:
el País Valencià algun dia farà la campanada.

Benvolguda M Roser:
apunta't-hi.

Benvolguda Cantireta:
eps, pitjor és el Kazkhastan de Börat.