divendres, 30 de novembre de 2012

Culpables

Obra escrita per Èric Romero, dirigida per Serapi Soler i interpretada pel veterà Lluís Altés i el debutant Manel Pinero.El teatre és un gènere on la comèdia i el drama funcionen molt bé, però el misteri, la intriga o el terror no acostumen a funcionar. Un servidor ha tingut la desgràcia de veure Poe, un conte musical de terror, dels Dagoll Dagom, però també la sort de gaudir d'excepcions con Pluja constant, de Pere Ponce i Joel Joan.  L'aposta era arriscada.

Lluís Altés és un actor nat, experimentat i bregat en papers difícils, però en Manel Pinero no té experiència en el teatre (la proximitat del públic i la impossibilitat de repetir l'escena són dos inconvenients que no es pateixen al cinema i la televisió) i, a sobre, és conegut per interpretar un paper còmic a l'APM?. Aposta doblement arriscada.

Però l'aposta ha sortit bé, molt bé. El text d'Èric Romero és àgil, té ritme, provoca una pluja se sentiments diversos i no dura ni un minut més de l'estrictament necessari (dura 70 minuts). L'escenografia és senzilla i complerta: té tot el que cal per entrar en situació, no té elements que distreguin l'espectador i apareixen els elements que han d'aparèixer quan toca i com toca.


La podeu veure al teatre Porta 4, al carrer de l'Esglèsia 4-6 de Gràcia (a tocar de la plaça de la Virreina). L'obra la representen els dissabtes a 2/4 d'onze (hi pots anar després de sopar i en acabat sortir a fer un toc).
La part dolenta és la incomoditat del local, i el preu (bé, aquest mal el tenen tots els teatres del país).

Reflexió post-funció: després de veure l'obra i les motivacions dels dos personatges, hom es pregunta si s'assembla més al segrestador o al segrestat. Acumulo rancúnia contra els altres, o els altres contra mi?

Si us interessa afanyeu-vos, que només queden tres representacions per fer.

4 comentaris:

Jordi ha dit...

No acturaran fora de Barcelona?

Anònim ha dit...

mira jo vaig al teatre entre pràctiament mai i mai. Però pluja constant l'he vist!

Manel ha dit...

Posats a criticar, hauria estat més divertit si hagueres tret la teua tant característica mala llet de bocamoll impertinent.

Josep ha dit...

Benvolgut Jordi:
no ho sé pas, mira't el seu web.

Benvolgut Pons 007:
i a tu et va agradar? Mira't açò http://descans.blogspot.com/2011/03/pluja-constant.html


Benvolgut Manel:
la crítica al crític, això ja és un nivell superior. Ara cal que una tercera persona faça una crítica de la crítica que tu has fet de la meua crítica.