dimarts, 27 de novembre de 2012

Decebuts 2012

Seguint una bonica tradició iniciada pels votants del PSUC l'any 1977, donem inici al Concurs de Decebuts 2012.

Els catalans d'esquerres acostumen a ser exigents, alguns són perepunyetes i d'altres assoleixen la categoria de torracollons. I quan un partit d'esquerres triomfa (el PSUC el 1977, el PSC-PSOE el 1982, ERC el 2003) de seguida afloren els votants decebuts. El votant decebut fa pública la seua decepció (carta al director d'un diari, trucada a la ràdio o la tele, comentaris a un fòrum d'internet, entrada a un blog, grup de facebook, piulada al twitter) i esgrimeix els seus arguments.

Per tal de premiar les millors decepcions post-electoral es va crear aquest concurs, que consta de diferents categories:

1) Velocitat. Es premia el primer en queixar-se i prometre que mai més tornarà a votar l'opció decebedora. Hi ha diverses categories segons el mitjà: diari de paper, diari digital, twitter...

2) Formes. Es premia la queixa més original en referència als canvis en el logo de la formació política, la indumentària dels seus representants o la manera de prometre el càrrec.

3) Incomplients inevitables de programa. Es premia la queixa més divertida referent a l'incompliment de programa electoral. Cal que les promeses incomplertes no puguin ser complertes per manca de temps, falta de pressupost, no tindre competències en la matèria, estar a l'oposició o ser una promesa inexistent en el programa electoral.

En l'edició d'enguany, a la categoria de Partit Revelació, tenim la CUP.
I recordeu, com que el vot és secret, no cal votar un partit per a decebre-se'n i prometre no votar-lo mai més (ni tan sols per primer cop).

PIM-PAM-P.U.A. la festa continua

5 comentaris:

Sergi ha dit...

Bona iniciativa. Jo nomeno a les CUP per 2 aspectes, no sé en quines categories aniria.

1. Celebració de resultats electorals amb un "visca Palestina!". Per uns moments vaig pensar en mirar el mapa de Catalunya per assegurar-me que en Mas no havia envaït i adoptat Palestina com una comarca més.

2. Queixar-se de les coses en Comic Sans, com demostra la imatge que poses.No ens podem refiar de cap revolucionari amb uns conceptes tan perillosos d'estètica tipogràfica.

carina ha dit...

Gràcies per descobrir-me el teu bloc i gràcies per redirigir-me al teu bloc

Sílvia ha dit...

Molt bo! Seguiré els resultats del concurs amb entusiasme ;)

El punt dos de la CUP que subratlla el Sergi a mi també em té molt preocupada.

fúlvia ha dit...

Em decep aquest concurs! No té en compte la categoria "Decepció per les reaccions decepcionades dels votants i quasi-votants d'altres partits", sobretot quan els tenies per molt més segurs i coherents que tú mateixa, votant de fireta volàtil com ploma al vent.

Nooo, és broma! Una idea genial!

Josep ha dit...

Benvolgut Sergi:
la majoria de palestins no coneixen el nostre país, més enllà del Barça. Però pels cupaires són això.
Pel que fa el comic sans i la tipografia basca, recordem la frase "levantinos: os pierde la estética".

Benvolguda Carina:
gràcies a tu pel teu ;-))

Benvolguda Sílvia:
recorda que els millors decebuts són els que no t'han votat. Mireu CiU amb ERC, o fa uns anys el PSOE amb IU.

Benvolgut Fúlvia:
gràcies! Les teues idees són benvingudes.