divendres, 2 de novembre de 2012

Un vot misteriós a Tarragona


Fa uns dies, l'escriptor Josep-Lluís Carod-Rovira deia que no sabia a qui votar i, que com ell, moltes altres persones d'esquerres i independentistes no tenien referent electoral clar.
Avui, en una entrevista al diari Ara, ha afirmat que "Cada vegada tinc més clar qui votaré, vaig tenint l'opció presa". En una democràcia el vot és lliure i secret, però tenint en compte que en Carod-Rovira ha estat vicepresident de la Generalitat amb seu a Barcelona, és lògic que hi hagi curiositat per saber a qui votarà.

Ja s'han publicat les candidatures presentades, i les que pot triar a Tarragona (on viu i vota) són una dotzena. Quina triarà?

ERC. És d'esquerres i independentista, però ell en va estripar el carnet.
ICV-EUiA. És d'esquerres i partidària de l'autodeterminació, però va formar part del tripartit.
CUP. És d'esquerres i independentista., i encara no ha patit cap escissió seriosa.
PxC. No és d'esquerres ni independentista, però li donaria un gir argumental digne dels millors novel·listes.

En Josep-Lluís Carod-Rovira té una dilatada carrera política. Abans de liderar ERC va militar al PSAN (Partit Socialista d'Alliberament Nacional), al MUM (Moviment d'Unificació Marxista) i a NE (Nacionalistes d'Esquerra).

Val a dir que quan era un adolescent de només dotze anys va començar el seu activisme polític a Cambrils, el seu poble natal, on amb un amic va fundar el partit Catalunya Unida i Lliure. No és descartable que torni als seus orígens i voti pel CUL.

3 comentaris:

Gemma Sara ha dit...

No coneixia aquest partit, em sembla un gran nom per a un partit polític... és el que faltaria per acabar d'embolicar la troca. Doncs no m'importaria treure el nas en aquest debat amb el Romeva i el Maragall, igual és interessant i tot (?)

VIRGÍNIA ha dit...

On és el programa del CUL? Vist el que hi ha segur que a molts ens sedeueix...

Jordi ha dit...

I l'Erenst Maragall?