dimarts, 8 de gener de 2013

Sense diners

Tornant a casa m'he trobat amb aquest cartell, que no estava imprès en paper reciclat (cliqueu la imatge per ampliar-lo).


Es tracta d'un grup de gent que organitza cursos i tallers per a viure sense diners: bancs d'hores, mercats d'intercanvi, xarxes d'ajuda mútua i moneda social per a viure sense diners. Com deien els primers cristians (i els primers socialistes), els diners ho corrompen tot i aquesta gent ens ensenya com viure sense el vil metall i, de passada, com superar el capitalisme que ens ofega.

El més curiós és que, per a participar en aquests tallers i cursos cal pagar 30 euros en doblers constants i sonants. Què passa? No puc pagar amb hores de treball o intercanviant algun objecte que ja no faig servir? Podríem pensar que aquesta gent és poc coherent, però no. El que passa és que t'ensenyen a viure sense diners per la via més directa i efectiva: PRENENT-TE'LS.

Estan en contra del capitalisme, però tenen aquesta pàgina a FaceBook (sí, el que cotitza a Wall Street) que podeu visitar.

9 comentaris:

PS ha dit...

La raça humana, l´eterna contradicció... i al facebook...ja ho diuen, si no estàs allà penjat d´un clau, no ets ningú.

Jordi ha dit...

Només són alternatius quan els interessa.

Anònim ha dit...

Tu mateix ho has dit perfectament "El que passa és que t'ensenyen a viure sense diners per la via més directa i efectiva: PRENENT-TE'LS" es més, si t'apuntenes encara perds una altra cosa, el temps!

Ina Blackwood ha dit...

No crec utilitzar un servei gratuït sigui incoherent amb l'anticapitalisme... i si vols pagar en espècies podries preguntar-ho, potser no els importa.

Josep ha dit...

Benvolgut País Secret:
de vegades la contradicció ens fa avançar, com si pedalèssim. Però la majoria de vegades, no.

Benvolgut Jordi:
o quan segueixen una consigna.

Benvolgut Pons 007:
ben dit! Tot i que cal anar a vore'ls en la seua salsa. Ni que siga per curiositat científica.

Benvolgut Ina Blackwood:
"el burgés et vendrà la corda que el penjarà". Vladimir Lenin

Agnès Setrill. ha dit...

Clar! Hauria de posar un preu com:

Una bufanda feta a mà amb llana ecològica. O una pensió complerta a la casa de la tieta a Ulldemolins...

Potser si preguntes, ho pots pagar així!
Truquem i ho preguntem? Haha!

Josep ha dit...

Benvolguda Agnès:
em pregunto si en casos com aquest també hi pot haver especulació. "Vaig comprar la bufanda a l'estiu, al preu d'un DVD, i la vaig vendre a l'hivern pel preu de tres"

M. Roser ha dit...

És clar que les aparences sovint enganyen...Tot i que penso que si es fes correctament, podria ser una manera alternativa de compravenda, però així i tot, crec que només funcionaria en grups reduïts...

Josep ha dit...

Benvolguda M. Roser:
el problema no és el diner, sinó l'acumulació de capital.