divendres, 1 de febrer de 2013

Reflexions històriques de cap de setmana

Mai ha existit un exèrcit gitano. Ni exèrcit, ni policia, ni guerrilla, ni grup armat, ni banda terrorista. Malgrat els atacs rebuts durant segles, els gitanos mai han agafat les armes per a defensar-se.

11 comentaris:

jpmerch ha dit...

No sé què dir, és curiós. D'altra banda la idea d'una parella de guàrdies civils gitanos no deixa de tenir la seua gràcia.

Marion ha dit...

Amb una guitarra en tenen prou per defensar-se.
Jo m'hi apunto!

Judit ha dit...

És cert... No hi havia pensat mai!
Tot i que porten la seva "faquilla" discretament =:)

Quadern de mots ha dit...

Jo diria que si, el que passa és que no duen ni tricorni ni van disfressats de soldats. Unes lleis internes molt particulars per a un poble sense estat.

Alba ha dit...

Jo crec que tenen les seves propies armes... si convè una navalla sí que la fan servir, no?? Però sí, està clar que al fi i al cap no cal pas res organitzat per defensar-se...

Josep ha dit...

Benvolgut JP MERCH:
a Barcelona, a finals dels 90', hi havia un policia nacional gitano. Ignore si es va ficar als Mossos, el canviaren de destinació o ell deixà l'uniforme.

Benvolguda Marion:
en d'altres parts d'Europa tiren més de violí.

Benvolguda Judit:
què és una "faquilla"?

Benvolguda Quadern de mots:
sense estat? Com la majoria de pobles.

Benvolguda Alba:
serà que són una Desorganització Armada??

Sebastià Martori ha dit...

Però malgrat tot sempre han fet por. Amb els gitanos sempre hi ha hagut una relació d'amor (en plan rubmero) i odi (quan a les fosques se t'acosten tres gitanos, comença a còrrer)

Ah, i una "faquilla" suposo que és un ganivet d'alguna mena.

Josep ha dit...

Benvolgut Profà:
en algunes parts d'Europa els gitanos fan por per suposats poders ocults (mal d'ull, encanteris, pactes amb El Maligne...). Ací, com que ja som prou esotèrics tots, es defensen fent por per la vessant xunga-delictiva.

Jaume ha dit...

Per defensar-se, no ho sé, però recordo que, de petit, quan anava a l'escola, un gitano em va fotre el rellotge a punta de navalla. No sé si això compta com a organització armada.

microfragments ha dit...

Imagine que té a veure amb el fet que no hi ha hagut mai un Estat gitano (que jo sàpiga). Ells sempre han estat mesclats amb els paios i, malgrat això, han mantingut i mantenen una cultura pròpia.


Vicent

Josep ha dit...

Benvolgut Jaume:
crec que només compta com a delinqüència juvenil. Tot i que ja se sap que l'exèrcit és la legalització de l'assassinat.

Benvolgut Microfragments:
la majoria de pobles sense estat han tingut grups armats. I, en alguns casos, gràcies a la lluita armada han aconseguit l'estat.