dimecres, 15 de maig de 2013

Eixe lloc


El valencià és un poble singular, fins al punt que, per a un sol gentilici, pot emprar fins a sis topònims: Regne de València, País Valencià, Regió Valenciana, València, Llevant i Comunitat Valenciana.
Avui les Corts valencianes han aprovat, amb el suport del PP i el vot en contra de tota l'oposició (PSPV-PSOE, Compromís pel País Valencià i EUPV), el vet a qualsevol escrit oficial que no respecte “la denominació oficial de la Comunitat Valenciana” recollida a l' Estatut. Aquesta proposició no de llei implica la prohibició de l'expressió País Valencià —que actualment empren partits polítics, sindicats i tota mena d'associacions—.


Arribats a aquest punt, i tenint en compte l'extraordinària creativitat dels valencians, podríem engegar un nou concurs: Poseu-li Nom al País:
— Comoditat Valenciana: a part d'impulsar la indústria del moble, reflectix la realitat socio-política dels votants del PP-CV.
— Terra Típica: i que tot el país siga un parc temàtic.
Transsènia: que quede clar que no és el Principat de Catalunya.
Deltebre: a vore si aixina recuperem el P..H.N. i animem un poquet més la cosa.
Múrcia Septentrional: al cap i a la fi és el que molts volen
Ponent: qui ho diu que els valencians som el Llevant peninsular? El Llevant de la Península Ibèrica, però el Ponent de la Península Italiana,  molt més propera social, cultural, i judicialment.

12 comentaris:

Letras en mi Corazón ha dit...

gracias por pasarte por mi blog..!! pero para poderte leer sera que le puedes poner traductor??

Sergi ha dit...

El més curiós de tot és que tota aquesta gent tan creativa deu ser la mateixa que acusa als nazionalistes catalans (amb z, com si els nazis de veritat s'haguessin aliat en el seu temps amb els nacionalistes catalans) d'inventar-nos la història (no hem sigut mai un país ni una nació ni res diferent d'una simple regió espanyola), d'imposar la nostra llengua i les nostres denominacions als pobres valencians, balears i aragonesos.

Sí, aquests mateixos després s'inventen el LAPAO, tradueixen els topònims menorquins al castellà i rebaixen el país valencià d'estatus. Un país és massa per vosaltres, millor una comunitat (que sona a comunitat de veïns, quelcom de ben poc estatus).

D'aquí cinc anys canviaran els llibres d'història per posar-hi que el LAPAO mai s'ha dit català i que la comunitat valenciana (en minúscula) mai va ser un país, ni un regne, ni res semblant. I diran que qui digui el contrari és un nazionalista i s'inventa la Història per manipular.

Winston Strike ha dit...

Apreciat senyor Cansat, m'agradaria de proposar una denominació que, si prospera, cedeixo gratuitament a qui la vulgui usar, fins i tot a nivells oficials (propera reforma de l'Estatut valencià, potser): sovint es parla de la disbauxa i poc ofici de les Repúbliques Bananeres, no sense un cert to de despreci. Proposo, doncs, la nomenclatura (ja que no vol ser país, ni comunitat, ni regne) de REPÚBLICA PAELLERA. Ja se sap que en una paella hi ha de tot, i sembla que tot barrejat no pugui funcionar, però el resultat és un plat exquisit. És una mica el que passa per eixos barris d'avall...

Eva ha dit...

I "Barberitat Valenciana" en honor de la senyora (?) Barberà?

Marion ha dit...

Naranjitos World, per allò de què tothom sap que les taronges venen de València?
A més, aquest nom té un toc cool total que farà furor en certs ambients.

Oliva ha dit...

TOTS ELS POBLES TENEN LO QUE SE MEREIXEN¡¡¡¡¡ QUINA DERIA AMB ELS PePeros...I QUINA FE¡¡¡¡¡

MARTELL DE REUS ha dit...

Si fins ara les Illes Canàries s'anomenaven "Islas Afortunadas", ara crec que el nom s'hauria de traslladar a eixe lloc i anomenar-lo "Comunidad Afortunada" ja que com és ben sabut al senyor Fabra cada any el somriu la fortuna en forma de premi de Loteria Nacional de España.

Lydia Yuste ha dit...

Una vergonya, tot plegat. No és suficient que ens hagen portat a la ruïna econòmicament sinó que ara et diuen com has de parlar.

El més vergonyós per mi és que Rafa Maluenda, diputat que va comparar la nostra ideologia amb els nazis, és del meu poble.

Marc ha dit...

Algún cop he vist que el PSAN s'hi refereia com a Catalunya sud.

Josep ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep ha dit...

Benvolguda Letras de mi Corazón:
en la barra superior del navegador, tienes instalado el traductor? También puedes probar con Inter Nostrum.


Benvolgut Sergi:
i, el més bo, és que aconsegueixen just el contrari.

Benvolgut Winston Strike:
m'agrada molt açò de República Paellera

Benvolguda E:
molt bona!!

Benvolguda Marion:
ostres, molt vintage.

Benvolguda Oliva:
majoria absoluta pel PP-CV, ja ho sé.

Benvolguda Miss Yuste:
és la típica dreta casposa. Què n'esperem!??

Benvolgut Martell de Reus :
La Macaronèsia.

Benvolgut Marc:
ah, el senyor Josep Guia i la seua tesi, «És molt senzill: digueu-li Catalunya»