diumenge, 12 de maig de 2013

Innovació militar

El besavi era un home ocurrent, un innovador que sovint anava contracorrent. Per això, quan el cridaren per a participar en eixa guerra en terres llunyanes i contra persones desconegudes, decidí sorprendre l'enemic contradient el que deien els manuals de tàctica militar: la cavalleria també podia ser una unitat defensiva.


La novetat fou un èxit: el ferotge enemic era cruel i despietat amb els humans, però incapaç de fer-li mal a un animal tan bell i noble.
Acabada la guerra, els defensors dels animals intentaren processar-lo per crims contra l'equinitat.

6 comentaris:

Sebastià Martori ha dit...

Probablement, usar així dels pobres cavalls és inconstitucional, com tot en aquesta vida. I és que si ens saltem les normes, ni que siguin les de la guerra, no sé on carai anirem a parar. A veure si ara ja ni les guerres no les podrem fer en pau.

Jordi ha dit...

Els militars sempre són els més covards.

jpmerch ha dit...

I el cavall que deia de tot això?

MARTELL DE REUS ha dit...

Si enlloc d'usar un cavall per atrinxerar-se hagués emprat el cos d'un catalanet, de ben segur que en acabar la guerra enlloc de processar-lo els españols l'haurien condecorat amb la "Gran Cruz de Isabel la Católica con Distintitvo Rojo i Gualdo".

Anònim ha dit...

estic pensant que si ara anés a una guerra potser faria servir un polític com a escut humà. Ah no! no funcionaria pas, no tindrien pas miraments alhora de disparar...

Josep ha dit...

Benvolgut Profà del Rebost:
ben vist!

Benvolgut Jordi:
+1

Benvolgut JP Merch:
les seues declaracions no són reproduïbles, però sí que són molt comprensibles.

Benvolgut Martell de Reus:
amb la Llanos de Luna i tot!

Benvolgut Pons 007:
he he he, bona!