diumenge, 30 de juny de 2013

Vloggers Now! 2

En un gest de caritat humana, vaig assistir a la presentació del llibre Vloggers Now 2. Acostumat a anar a presentacions on hi ha menys de 10 persones entre el públic, no volia que el Jacint Casademont —company de Polla.cat — es fes la kilometrada Girona-Barcelona-Girona per a que ningú li fotés cas. Li vaig fer publicitat i vaig anar a l'acte.

No tenia ni idea de què anava el llibre, però unes hores abans vaig saber que el llibre tenia més autors, com en Jaume Fibla,  i que era obra d'una editorial independent, Underbrain. El local on es feia l'acte no el coneixia, Centro Arte Mutuo, però estava al costat de la comissaria de Via Laietana, cosa que sempre neguiteja una mica.

Quan m'acostava al local vaig veure que, tot i que la calor que feia, el terra era xop i enganxifós. Ho vaig atribuir a les begudes alcohòliques que prenen els guiris que visiten la ciutat. Un cop a la porta vaig veure molta gent jove (joves de debò, de 18 anys) i vaig pensar que seria el típic viatge de fi de curs.

Quina fou la meua sorpresa quan vaig vore que el local s'omplia de gent, que la gran majoria tenien menys de 20 anys, i que estaven entusiasmats amb el llibre. Alguns anaven amb els germans petits i els pares (havien vingut d'Andalusia i Euskadi), i per alguna incomprensible raó, en comptes d'adreçar-se a mi de vostè i com a senyor, ho feien de tu, de tio i m'incloïen en la seua categoria de joves. Com ja haureu deduït, la il·luminació del local era força deficient, i això que explica que a mi em prenguessin per jove, i que al Jaume Fibla i al Jacint Casademont els prenguessin per guapos.


Per increïble que sembli, un fotimer de noies frisaven per xerrar, fotografiar-se i fer-se fotos amb aquests personatges.
Arribats aquest punt hauria de descriure els personatges protagonistes, l'editor i els autors. Els autors del llibre són 44 vlòggers (amb V de video-blogger) que han fet el pas (la majoria per primer cop) a la lletra escrita i al paper. L'editor és un paio espavilat que ha fet quelcom força semblant a un llibre-atracament. A la presentació hi havia setze autors, alguns enraonaven molt bé, d'altres semblaven víctimes de  la ESO; alguns eren de gènere poc definit, d'altres tenien problemes amb les talles de la roba i algun benintencionat havia confiat en els serveis d'un perruquer guenyo, dislèctic i amb pàrkinson. Una decisió errònia, certament.

Tot i que la majoria de vlòggers feien humor, el llibre és un recull d'històries dramàtiques, segons deien els propis autors. Bé, cal dir que cap autor s'havia llegit encara tot el llibre: això passa molt amb les obres col·lectives (i amb Ana Rosa Quintana, però açò és un altre tema).

El llibre no l'he llegit, no me l'he comprat, ni me l'han regalat, així que poca cosa us en puc dir. Els autors?

Adelita Power, Belena Gaynor, Koala Rabioso, etc.


3 comentaris:

jpmerch ha dit...

Mai he anat a la presentació de cap llibre, però sempre he cregut que si hi anaves, et regalaven un exemplar com a compensació.

Eva ha dit...

FAs bé de no anar: així mantens la il·lusió!

Eva

Isabella ha dit...

També tinc la meva ex de tornada immediatament després de contactar amb el doctor Ogbidi. el meu ex Ray Pascal em va deixar fa un any, em va deixar el cor trencat així, un amic meu em va donar aquest correu electrònic de contacte ogbidihomeofsolution1@gmail.com i whatsapp número +2348052523829. Em vaig posar en contacte amb ell i el meu Ray em va tornar amb molt d'amor. en cas que necessiteu el seu poderós encanteri, també podeu arribar a ell, el 100% segur.