dijous, 4 de juliol de 2013

Mono de ràdio

Aquests dies un servidor hauria d'estar celebrant la fi de la temporada radiofònica 2012-2013, però no ho farà per una raó ben senzilla: la temporada es va acabar amb les rebaixes de gener.

Ja fa un parell d'anys vaig tindre l'honor d'entrar com a col·laborador d'un programa de ràdio que acumulava tres dècades de vida: EN COMPANYIA, a Ràdio Martorell.
El programa havia nascut 32 anys abans a Ràdio Ciutat de Badalona, com un programa nocturn, i havia canviat d'emissora, de dia i d'hora fins a convertir-se en un programa de migdia. El que romania inalterable eren els seus dos conductors: Ricard i L'Avi. I aquesta era la clau del seu èxit: dos amics que s'ho passaven bé fent petar la xerrada, i aconseguien que aquesta xerrada fos interessant per a d'altres persones (els oients).
Els col·laboradors eren importants, sí, però no eren l'essència del programa. Per això, quan el Ricard va haver de deixar el programa i jo el vaig substituir, allò ja no va ser el mateix. Seguia sent un bon programa (perdoneu-me la immodèstia) però ja no era En Companyia: li faltava un dels dos elements.

La resta de la història, per repetida, és previsible: crisi, retallades, emissores locals que no poden cobrir-ho tot... i el programa es va deixar d'emetre.

El Ricard i L'Avi, ninotaires veterans, segueixen fent la seua, publicant acudits i llibres (i cobrant quan es pot, que aquest sector és dur i desagraït).

Però a mi m'ha quedat el cuquet de fer més ràdio. Algun productor a la sala?

8 comentaris:

L'Avi.- ha dit...

Ara, m'heu entendrit... ves per on...

jpmerch ha dit...

I jo que he vingut enganyat per veure una escena porno de la princesa daltònica...

kira permanyer ha dit...

JEJEJE El bloc també pot ser una bona plataforma per trobar feina no?

cantireta ha dit...

Oh... :(

Judit ha dit...

Quan les coses són xules i s'acaben, sempre fa molta llàstima...

I ara potser dié una bajenada, perquè no tinc ni idea de com es fa tot això, però sí que tinc idees estrafolaries sempre:

T'has plantejat fer un programa de ràdio per internet? Cercar col.laboradors, oients, participants, difusors, etc.

Si fos així, i es podés fer, clar, m'apunto de difusora i puntualment de col.laboradora (que ja tinc molta feina, però els projectes nous sempre em motiven)

I aquí ho deixo...

Audrey ha dit...

Eiiii, eres locutor?, que xulo!, sap quan quelcom en el que creies acaba, però perquè no oferir el vostre projecte a d'altres emissores, si funcionava i us agradava i gaudieu, tot i estar en temps de crisi....per intentar-ho, que no quedi!. La idea de la Judit, també em sembla super bona!

Audrey ha dit...

*sap greu.

Josep ha dit...

Benvolgut AVI:
home, el programa era bo. I, sincerament, tenint en compte els recursos econòmics que tenia, era millor que molts altres dels grans mitjans.

Benvolgut JP Merch:
he he he

Benvolguda Kira Permanyer:
això espere

Benvolguda Cantireta:
de moment, sense micro

Benvolguda Judit:
doncs la idea és bona, i l'estic treballant

Benvolguda Audrey:
bé, s'intenta i tal....