divendres, 1 de novembre de 2013

Apunts autobiogràfics 13

No és cert que jo em situï per damunt del Bé i del Mal: tinc prou clar que estic situat al costat del Mal.
Hi ha tanta gent impartint doctrina, i amb tanta diversitat de doctrines, que és impossible no fer el Mal segons l'inapel·lable criteri d'algú.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Ni ètica ni estètica.

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Hi ha cinc discursos humans, l'histèric que és el que sempre està en el lloc equivocat lluitant contra algú, el de l'amo que imparteix la seua doctrina personal als altres, el capitalista que l'única doctrina que té, com ja ho va fer la revolució francesa són els diners i llurs plusvàlues, el de la ciència o universitari que té la doctrina de la falsa objectivitat del seu mètode científic, doncs quan entra aquest discurs a la política delira com qualsevol altre i el més excels i novedós, el de l'analista, que ho mira tot no més enllà del bé i del mal, doncs sap que tothom posem el mal dins i fora de nosaltres anatemitzant-lo, tothom, sinó que ho mira analizant-ho, mirant-lo momnentàniament i mentre hi està a aquest discurs ara sí, més enllà del bé i del mal.
Quin és el bo? És igual que plantejar-se: És bona la guerra? Ha donat molts avenços i moltes morts, tot és com ho mirem i mai millor dit, malgrat que jo fuig sempre del relativisme, com ho feia Nietzsche que no va ser comprés per ningú, és ara quan alguns el reprenem per a amb Freud i Marx intentar viure explicant la nostra realitat fugint del conflicte i de la guerra. Possible? Jo crec que sí. Que molts hi caurem? És clar, sempre hi ha un diguem-ho, sense embuts, un ase que mata al que li respira sobre el bescoll, però viure és arriscar-se, o no?

Vicent

Josep ha dit...

Benvolguda Anònima:
dona, estètica sí. La meua, és clar, particular i subjectiva.
Com l'ètica, de fet.

Benvolgut Vicent:
http://youtu.be/Ps1_FU2c_YM

Elfreelang ha dit...

això del bé i del mal em creia que ja estava superat....bon apunt !

XeXu ha dit...

Mai no plou a gust de tothom, ja jo sabem. I suposo que cal dir que, mentre actuïs segons el teu criteri coherent, als que no els agradi, que es fotin.

Unknown ha dit...

És impossible agradar a tothom, actuar de la millor manera per tothom... més val que ens conformem a agradar-nos a nosaltres mateixos.

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Sí, és cert, aquests programes brossa ha fet que gent com nosaltres ja no tinguem cabuda en aquest món d'éssers delirants, i el nostre deliri siga vist com un altre més dels que mouen els motors de la guerra.
Potser ja ha arribat l'hora d'una nova conflagració universal i potser la darrera, si és que les paraules no tenen valor...
Què hi farem, jo ja ho he viscut tot.
Vicent

marga bosch i el seu verb ha dit...

Josep: M'apassiones.
Mira el que dic de tú, sindic del meu cor. Ho he escrit al blog bogardenc.
M'apassiones sense la venda vermella als ulls i et trobo senzillament tendre, espavilat, adobat i atractiu. Mira el que dic de tú en el blog bogardenc. Bona nit, maco.

jpmerch ha dit...

Està la cosa pelín complicada.

Fedora ha dit...

Quina reflexió més encertada. Per això més val ser simplement coherent amb un mateix, la millor força personal. Ostres, d'això no se'n diu estar per sobre del bé i del mal?

marga bosch i el seu verb ha dit...

Jo soc la teva kiski ja ho he dit en el bogardillo blog eskiptumalu estimat

Josep ha dit...

Benvolgut Efreelang:
superat pels que es creuen en possessió de la veritat.

Benvolgut Xexu:
jo tinc un criteri, el Codi Penal un altre. ☺☻

Benvolguda Loreto Giralt:
ja ho sé... però jo sóc especialista en no agradar a ningú
:-((

Benvolgut Vicent:
el que volia dir és que el nivell dels teus escrits és molt elevat, i m'obliga a llegir-me'ls amb detenció.
Tens nivell, xe!

Benvolguda Marga Bosch:
m'afalagues!!

Benvolgut JP Merch:
un pelet no, una grenya heviat·ta sencera.

Benvolguda Fedora:
és difícil ser coherent fins i tot amb un mateix. Puc ser incoherent amb mi mateix?