divendres, 29 de novembre de 2013

Causes específiques i redundants

A Sants he trobat aquest cartell:Es tracta de les Jornades i variétés per l'eliminació de la violència de gènere contra les dones. Tenint en compte que la gran majoria de víctimes de violència de gènere a Catalunya són dones, o bé ens trobem amb un títol redundant, o bé amb una greu omissió: què passa quan víctima i agressora són del mateix gènere? També hi ha violència entre parelles i ex-parelles lèsbiques. La víctima és dona, sí,  i l'agressora també: no hi ha violència de gènere, ja que agressora i víctima són del mateix gènere.

A no ser que, en comptes de referir-se a la violència física, es refereixin a la violència verbal. Però llavors també haurien de fer unes altres jornades pels homes que en són víctimes.

A veure si algun dia fan Jornades i variétés per l'eliminació de la violència racista contra els negres a Europa.

També crida l'atenció l'anotació lateral: darrere d'una dona feliç hi ha un masclista abandonat. Tenint en compte que per abandonar una parella primer cal tindre una parella, aquesta consigna és cruel, ja que pretén que les dones, per a ser felices, han d'estar primer amb un home. Què passa, que una dona no pot ser feliç tota sola, o amb una altra dona? Que no hi ha lesbianes que sempre ho han tingut clar i mai han perdut el temps, ni les il·lusions, amb cigales innecessàries?

Observi's també la il·lustració, i recordem el vell eslògan feminista: Una dona sense home és com un peix sense bicicleta. Veient que la dona va en bicicleta i que l'home jau aparentment adolorit, hem de concloure que ha estat agredit per un peix? O peix i home han estat agredits per la dona, que es desfà del paio i li roba la bicicleta al peix? Si és així, què en pensen els del PACMA?

Tot plegat una mica confós, com els (i les) organitzadors (i organitzadores) de les jornades.

16 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Tens tota la raó, una mica confós. I he de dir que jo també he conegut alguns homes clarament maltractats. Verbalment, psicològicament i a vegades fins i tot físicament.

Sílvia ha dit...

No entenc res tampoc. Estic d'acord amb el que diu la Carme!

Anònim ha dit...

Qui ha organitzat això, un retrassat mental? Quin cartell més mal fet!

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Jo malgrat que estic en contra de tot tipus de violència, la domèstica, la política, l'empressarial, la general, contra tot tipus de política puc des del punt de mira d'un baró, mascle per tant, que té molt present les corrents filosòfiques que han marcat la Història que hi ha certes dones que han topetat amb el clau i la clau, el punt de flotació dels barons i la llur masculinitat, allò simbòlic, i han anomenat atacant el fal·lus, que és allò simbòlic des del símbol, dient violència masclista o de gènere o a les dones com si no es poguera si no hi haguera odi i ressentiment al darrere, violència doèstica ja siga d'un home a una dona, d'una dona a un home o d'una dona cap altra dona o d'un home cap altre home, hi ha qui pensa que hi ha un designi des de poders fàctics per homosexualitzar la població i així evitar la superpoblació sense necessitat de fer una altra guerra que com diu Heidegger del concepte és el temps de deconstrucció de la cosa.
Jo no m'ho crec, però amb quaranta nou anys he vist tant que ja li done lloc a qualsevol possibilitat factible de ser posada en pràctica.

Vicent

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

L'inconscient m'ha trait, he dit contra tot tipus de política i volia dir contra tot tipus de violència, deu ser perquè la política al meu país amb el tancament de la televisió en la meua llengua ha fet la meua manca de fe en fer política, però ja seria un altre tema.

Vicent

Anònim ha dit...

A mi m'ha quedat clar el missatge: Aturem el robatori de bicicletes entre espècies aquàtiques i terrestres!

Alyebard ha dit...

No m'estranya que l'home es dolgui, ha estat atacat per un "bacallà" que li ha furtat la bicicleta.

jpmerch ha dit...

I per què es discrimina la violència de nombre?

Sergi ha dit...

Potser té alguna mena de sentit que, per defensar les dones maltractades, es fes una llei que, sobre el paper semblava discriminar clarament els homes.

Potser dir-ne violència masclista té més sentit que dir-ne violència de gènere. Però jo, com molta gent, no he entès perquè calia fer aquesta distinció. I, en comptes d'això, se'm fa més fàcil creure que aquesta llei és injusta i que els casos d'homes maltractats per dones també existeixen i estan sent injustament silenciats.

Al final, com demostra el teu post, s'acaba arribant a unes situacions tan ridícules que costa prendre's aquest tema tan seriosament com caldria.

Joana ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Joana ha dit...

El nom correcte ha de ser "masclista", però els hi fa com pudor.
Per més colors que hi posin, hi posem, la realitat és que les mortes els darrers cinc anys han estat 335, homes 33.
Crec que els números ho diuen tothttp://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/06/09/actualidad/1339261089_947487.html

jpmerch ha dit...

Per ficar més llenya al foc, i ja en matèria gramatical, diré que posar "darrera d'una dona…" en un cartell, també té el seu mèrit.

Matemáticas de Gabriel ha dit...

Des d'ací tot el meu suport a totes les "persones" maltractades, per qui sigui i en les condicions que sigui, físiques, psicològiques, d'homens, de dones, contra les dones, contra els homens ...
Costa entendre molts conceptes que es desprenen d'aquesta desfeta de cartell.
Bon diumenge.

Fedora ha dit...

Això no era el cartell de "Verano Azul"? :) mira que ho sóm complicats, a vegades...

Josep ha dit...

Benvolguda Carme:
doncs sí, hi ha de tot. I els del cartell tenen una mica d'empanada mental.

Benvolguda Sílvia:
doncs sí.

Benvolguda Anònima:
crec que gent d'ARRAN o ENDAVANT.

Benvolgut Vicent:
no m'agrada ni que es criminalitze el gènere masculí, ni que se victimitze el femení.

Benvolgut Pons 007:
sí senyor!!

Benvolgut Alyebard:
el bacallà, sinònim de........

Benvolgut JP Merch:
bé, el Codi Penal ja té l'agreujant de nombre.

Benvolgut Sergi:
és que la violència contra les dones no és sempre violència domèstica. I viceversa.

Benvolgut Interioritats:
totalment d'acord!

Benvolguda Fedora:
he he he .... sí, té un estil naïf i passat de moda

Josep ha dit...

Benvolguda JOANA:
mira't aquestes dades

Víctimes mortals per violència domèstica a Catalunya (dades actualitzades l’1 de novembre de 2013): 1 dona i 3 homes majors d'edat. I 1 nena i 2 nens menors d'edatVíctimes mortals per violència domèstic
a a Catalunya (dades anuals -2012)
: 4 dones i 3 homes majors d'edat. 1 nen i 1 nena menors d'edat