dissabte, 9 de gener de 2016

Chapeau Chapo

"A base de dir que tots els skins són violents, el que han aconseguit és que tots els violents es facin skins". Un antropòleg l'any 1995
"La màfia russa admira i emula la màfia siciliana que han vist al cinema. Els imiten en tot". Un criminòleg, l'any 2005El narco mexicà Chapo Guzmán va protagonitzar una fuga que va deixar amb un pam de nas a les autoritats mexicanes, i va provocar l'admiració de molts catalans (especialment els que viuen a barris on no hi ha metro, o a pobles que necessiten un túnel per millorar les seues comunicacions).

Avui hem sabut que la policia mexicana ha pogut detindre el narcotraficant. La clau fou controlar els contactes amb la gent del món del cinema, ja que el Chapo volia vendre els drets per a fer una pel·lícula autobiogràfica.

Potser la clau de tot plegat està en satisfer les vocacions frustrades. Potser el Chapo volia ser actor o guionista, i falta d'oportunitats a la ficció, ha hagut de fer el seu personatge en la vida real,

Ves que això, amb més o menys intensitat, no ens passi a la gran majoria.


3 comentaris:

Helena Bonals ha dit...

Jo només vull ser poeta, i no sé si ho aconsegueixo pas! En tot cas la realitat no m'importa.

Oliva ha dit...

TINC FAMILIA A SINALOA,HI ET PUC GARANTIR QUE EL CHAPO N'ES ROBIN HOOD,NI EL PADRINO,NI SALVATORE GULIANO,NI AN FACERIES,ES UN SANGUINARI NARCO-TRAFICANT SENSA CAP MENA D'EPICA.EL FILL D'UNA COSINA DE CULIACAN,PER SER CONCEJAL D'UN PARTIT NOU HA PATIT DOS "BALISADES"...EL SENTIT ROMENTIC NO TE CABUDA EN AQUELLA SOCIETAT.

jpmerch ha dit...

La tornada a la presó estava en el guió, potser s'està copiant de la pel·lícula del Lute.