dilluns, 18 de juliol de 2016

El tercer titular

Sobre l'atemptat terrorista que patí la ciutat de Niça el passat dijous, ja se n'han dit moltes coses.
Sobre l'intent de cop d'estat que patí Erdoğan el passat divendres, ja se n'han dit moltes coses. Algunes fins i tot certes.
Però poca gent ha prestat atenció a certs titulars. Fixeu-vos en El Punt Avui del divendres 15 de juliol:Efectivament, no diu res de l'atemptat de Niça. I això que començà a un quart de dotze de la nit, i tradicionalment, a eixa hora, les redaccions estaven en plena ebullició. Estaven, en passat.

La portada del dissabte 16 estava plenament dedicada a l'atemptat, quan la resta de mitjans de paper es centraven en el colp d'estat. Això sí, el dissabte encara pogueren encabir-hi una breu sobre els fets d'Ankara i Istanbul.

Podríem posar-nos tristes (o cruels) i parlar de la decadència d'un diari que havia estat un referent en el periodisme del nostre país. La decadència d'un diari, o de dos diaris, segons com ens ho mirem. En tot cas, sent estrictes, la decadència de la premsa de paper.

En tot cas ens podem posar optimistes i fer de la necessitat virtut. Què us sembla una campanya de publicitat amb aquests eslògans?

El Punt Avui, el diari de la gent que no té pressa. 
El Punt Avui, un diari cuinat a foc lent.
El Punt Avui, un diari vintage.
D'acord, no serem els primers en donar la notícia... Però segur que no l'espifiem!
El Punt Avui, un diari lent, però segur. 


3 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Tinc molta simpatia per aquest diari.
Els que el volen ferir, quan passen coses d'aquestes li diuen: el diari Ahir

jpmerch ha dit...

És el que ens ha portat Internet. Avans els esdeveiments, fins i tot les desgràcies, mantenien una certa distància en el temps.

ANNA ha dit...

https://anna-historias.blogspot.com.es te envio mi blog de poesia por si quieres pasar a visitarla gracias