dilluns, 8 d’agost de 2016

Estivacions 2

Treballar a l'agost

Un clàssic de l'estiu és el de treballar a l'agost. Per un costat tenim las dades d'ocupació, que augmenten ja al mes de juny. Per una altra banda tenim la clàssica queixa de que tot està tancat per vacances. I per últim, tenim el que diu que treballar a l'agost és una meravella. I per últim estan els que es queixen de les obres públiques a l'estiu, que ho empastifen tot.

Totes quatre coses no lliguen gaire, oi?

Portem quatre dècades vivint del turisme, així que la nostra estructura productiva ja hauria d'haver-se adaptat a aquest sector econòmic i les seues particularitats (com l'estacionalitat).
Cada vegada consumim més per internet, així que tampoc ens hauria d'afectar gaire que alguns comerços tanquin.
I pel que fa el plaer de treballar a l'agost, és cert si vius a una ciutat de la costa, en un lloc amb aire condicionat, i no tens fills en edat escolar. Jo he viscut els meus millors estius agafant-me dies sueltus, dilluns i divendres, destinant tres dies a treballar (de dimarts a dijous) i quatre a descansar (de divendres a dilluns). I sí, és un plaer que pot durar onze setmanes.

Jornada intensiva

Una darrera reflexió: moltes oficines fan jornada intensiva a l'estiu, i jornada partida la resta de l'any. Per què ho fan? Si la jornada intensiva funciona a l'estiu, no es pot allargar la resta de l'any? Cal aturar-se dues hores per a dinar i fer el ronso, i fer que el lleure comenci a les set de la tarda?

Per cert, aquest agost treballo només mig mes. Gaudiu de la calor asfixiant.

4 comentaris:

Cesc ha dit...

Treballo tot l'estiu des de fa molts anys i francament, tret de quatre llocs que tanquen els cines estan oberts, hi ha concerts, revetlles... ho sento, ja no em veig fent vacances a l'agost.

Joana ha dit...

Conec gent que treballa a l'estiu, toto, i no ho volen canviar, diuen que és millor fer vacances fora de temporada.
Això de la "jornada intensiva" jo ho gaudeixo dos mesos i estic amb tu, perquè no tot l'any?, un misteri...

jpmerch ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
jpmerch ha dit...

Treballar a l'agost...? Ja és tindre sort.