dilluns, 12 de setembre de 2016

Irreversible

La primavera de l'any1945 Adolf Hitler es suïcidava al seu búnker, el Tercer Reich es rendia incondicionalment i Alemanya passava a ser repartida en zones d'ocupació per part de les quatre principals potències guanyadores a Europa.Fruit d'aquesta divisió de sorgiren tres estats alemanys: la República Democràtica Alemanya (DDR), la República Federal Alemanya (DBR) i el protectorat del Sarre (Saarprotektorat).

D'acord amb la voluntat majoritària (pacífica i democràtica) dels seus habitants, el 1959 el Sarre s'integrà a la República Federal Alemanya. El 1990 ho feia la RDA.

Dividir una nació en dos o tres estats independents no és irreversible, si la gent que hi viu es sent membre d'una mateixa comunitat nacional i té la voluntat democràtica de compartir un mateix estat.

Quan la cheerleader del Procés (aka ministre Margallo) diu que «d'una crisi se'n surt, un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és absolutament irreversible» en el fons li dóna la raó als independentistes: Catalunya no forma part de la nació espanyola. Fa tres segles que formem part de l'estat espanyol, de la monarquia borbònica espanyola, però no ens integrat ni assimilat a la nació espanyola.

Per això la independència seria irreversible.

Gràcies Margallo!5 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Amb aquest comentari, "un atac terrorista se supera" el ministre Gargallo va demostrar l'alta qualitat humana del seu pensament.

Anònim ha dit...

Margallos, Rajoys, Fernandez Díaz, Werts i altres del PP han col•laborat més per la independència que qualsevol Forcadell, Mas o Puigdemont, mai els hi estarem prou agraïts.

Quim ha dit...

Què vol dir que, a diferència d'una crisi o d'un atac terrorista, una secessió és irreversible? Que els morts en un atemptat ressuscitaran i els membres amputats tornaran a créixer? Que es retornaran els habitatges a les persones desnonades? I què passarà amb aquelles persones que s'han suïcidat quan els anaven a desnonar? Ressuscitaran i els tornaran la casa?

MADRIDISTA AL HABLA ha dit...

CHUSEP, AHORA ERES HISTORIADOR. VAYA.
PERO EN BOGARDILANDIA ACABO DE INTERPELAR TU CURIOSA INTERVENCIÓN Y ME HE QUEDAO A GUSTO, AUSGUSTO Y AGUSTÍN. ESPERO NOTICIAS, FUMANDO PETER STUYVESANT COMO SANTIAGO CARRILLO. NEÓN ROSA CARGO COSAS.

Helena Bonals ha dit...

El de ciutadans també parlava dels diners que van a parar als catalans: està reconeixent que som alguna cosa diferent.