dijous, 17 de novembre de 2016

Diumenge de dolor

El vint de novembre és una data marca al calendari informatiu, ja que tenen lloc actes de record dela mort de Francisco Franco (i José Antonio Primo de Rivera... i de Buenaventura Durruti). Però enguany, aquest diumenge vint de novembre, pot haver sidral per una altra convocatòria.


En principi tothom hauria de veure amb bons ulls una manifestació com aquesta. Però fixeu-vos bé en el lloc on s'ha convocat: la plaça de Sants. Què hi ha a la plaça de Sants? Doncs el col·legi dels Maristes. I a sobre tenen la barra de tindre penjada aquesta pancarta:


Si els catòlics s'atreveixen a insultar a les persones decents, les persones decents també tenim dret a recuperar les bones reflexions i els vells (i bells) eslògans:

A Igreja diz que a Terra é achatada, mas sei que ela é redonda, porque vi a sombra dela na Lua, e acredito mais numa sombra do que na igreja. F. Magalhães.
Un ecclésiastique est un qui croit d'être appelé à vivre sans travailler aux dépens des malheureux qui travaillent pour vivre. Voltaire


L'única església que il·lumina és la que crema.


5 comentaris:

xavier pujol ha dit...

Cal denunciar els abusadors d'infants.
L'Església no tan sols no persegueix els seus pederastes sinó que els deixa fer.
Curiosament castiguen més a un capellà que tingui un o una amant adulta i que ho sigui per amor, que a un que hagi abusat d'un menor.
El cas d'aquest que explica l'article, segons declaracions de la víctima, la va arribar a amenaçar de mort, quan només tenia 10 anys, si parlava.
Notícia apareguda avui 17/11/2016 al Diari de Girona
"El Bisbat diu ara que el capellà acusat d'abusos a una menor podrà fer missa
El Vaticà només ha limitat el seu exercici en les parròquies d'aquesta zona, on no podrà dir-ne"

http://www.diaridegirona.cat/baix-emporda/2016/11/17/bisbat-diu-ara-que-capella/815087.html

Joana ha dit...

Poc penso dir, indignant, tot plegat. Tenen barra lliure, per fer i desfer. I "eduquen"?.
Cada dia més casos.
D'acord, del tot, amb Xavier Pujol.

Anònim ha dit...

La religió és dolenta i perillosa.

Oliva ha dit...

HOME,N'ET PASSIS¡¡¡,HI HAN PARROQUIES QUE FAN UNA GRAN TASCA.
LA RELIGIO NO ES EL MEU FORT,VAIG SER EDUCADA COM LLIURE PENSADORA,PERO CREMARLES TOTES?.AIXO SI, LA "MANI"DAVANT ELS MARISTES EN SEMBLAR PERFECTA,"AMUNT I CRITS".

Ina Blackwood ha dit...

I jo pregunto, quina relació té un pederasta, la cel·lebració de la missa de Franco i els maristes? Parles (i tenim tots tendència) com si les accions d'un pederasta, un falangista o un corrupte del PP fossin les accions de tots els catòlics. Generalitzar segueix sent un error.