dimecres, 9 de novembre de 2016

Nosaltres, els infal·libles

Nosaltres, els perfectes.
Nosaltres, els educats.
Nosaltres, els cultes.
Nosaltres, els ben formats i ben informats.
Nosaltres, els savis.
Nosaltres, els infal·libles.

Nosaltres mai hauríem votat el groller, el fatxenda, l'ignorant. I sexista, i racista, i homòfob, i xenòfob, i etnicista. I gras, lleig i ataronjat.

Però potser hem oblidat un parell de coses. La primera és que nosaltres no som els electors, que nosaltres no tenim veu ni vot en eixes eleccions (encara que el resultat ens afecti). Que no és per a nosaltres la seua campanya electoral.

I la segona cosa que hem oblidat és que nosaltres, els infal·libles, potser provoquem un cert rebuig. Tal vegada —hipòtesi agosarada— hi ha prou que una persona generi el nostre rebuig per a que, per simpatia i rebuig a la nostra pedant superioritat, aquest persona guanyi molts suports.

Potser no som tan infal·libles com ens pensem.
I els altres, qui sap, tal vegada tampoc siguin tan ximplets.
6 comentaris:

xavier pujol ha dit...

No crec que siguem ni perfectes, ni excessivament educats, ni gaire cultes, ni massa formats, ni ben informats, ni savis.
I segur que no som infal·libles.
Per això no sé quin qualificatiu hem d'emprar per a qui voluntàriament ha donat el vot al ésser que parla d'aquella manera de les dones, dels mexicans, dels rivals polítics...

Eva ha dit...

Uns som infal·libles, però uns altres en som més.

Anònim ha dit...

Els perdedors: La premsa internacional, tothom donan suport a la Hillary. Estic convençut que han aportat més a la victòria de Trump que ell mateix

Oliva ha dit...

FA ANYS I PANYS,UN VELL HAN VA DIR "EL POBLE ES UN TOTXO"...PERO NOSALTRES SEGUIM ENAMORATS DE LA MISTICA DE LA SEVA VEU.HITLER VA GUANYAT ELECCIONS.
ES DIU QUE CALIFORNIA VOLT DEMANAR L'INDEPENDENCIA...QUIN MERDER,"NO CAIRA ESTA BREVA".

Anònim ha dit...

Quan comença l'apocalilpsi zombi?

jpmerch ha dit...

La meua teoria és que ja que governe qui governe, sempre acaben manant els rics, és millor, per tal de llevar-se intermediaris de damunt, que governe un ric directament.