diumenge, 16 de juliol de 2017

Afilieu-vos, colla de cretins


Actualment a Catalunya hi ha més ex-militants que militants, és a dir: hi ha més gent que estigué afiliada a un partit polític i que avui en dia no milita enlloc, que no pas persones que tinguin el carnet d'un partit. I em temo que a la major part del sud d'Europa passa el mateix. La gent no milita.

Això no seria dolent, si no fos perquè la majoria de persones tendeixen a votar el mateix. Agafeu una persona de més de trenta anys, i pregunteu-li què ha votat a les darreres 10 convocatòries electorals. Gairebé ningú us dirà 10 candidatures diferents. La majoria repetiran vot en 7 de les 10 ocasions. I no serà rar trobar-se gent, sobretot entre els més grandets, que sempre voten el mateix.

I si gairebé sempre votes el mateix, per què no et fas militant o simpatitzant del partit que sempre votes? Et donaré tres bones raons per a fer-te militant o simpatitzant:

1) Independència econòmica. Si tots els incondicionals fessin una petita aportació econòmica, molts partits no haurien hagut de cometre il·legalitats per a finançar-se.

2) Aportacions estratègiques i programàtiques. Sovint ens trobem que el partit que més ens agrada (o que menys ens desagrada) no es fixa en temes que ens importen. Sovint veiem que es preocupen molt per coses que ens agafen més lluny (i "més lluny" de vegades vol dir el poble del costat) i no per les que tenim a casa (al poble o al barri). Hi ha decisions estratègiques que tampoc compartim.
Doncs bé, si ens fem militants o simpatitzants, almenys podem dir la nostra i ,qui sap, igual ens fan cas!

3) Frenar els trepes i els corruptes. Quan veiem la corrupció (i també la incompetència) política, sovint ens preguntem "Com pot haver arribat fins a qui el personatge aquest?". Doncs bé, si els ineptes i els corruptes arriben tan amunt és perquè —entre d'altres raons— no hi havien d'altres candidats millors per a ocupar el càrrec. Potser aquest candidat millor haguessis estat tu.

I bé, si mai et canses de militar a un partit, donar-se de baixa és ben fàcil


6 comentaris:

Anònim ha dit...

La meva última afiliació crec que va ser al club super 3, i ben satisfet que m'ha deixat.

Anònim ha dit...

Si hi ha comiats de solter i comiats de casat, també hauria d'haver festa de benvinguda i festa de comiat dels partits polítics.

Oliva ha dit...

TENS RAO,MOLTA RAO,PERO NO CREC QUE ES FRENES RES.A TOT EL MON ELS PARTITS VAN A COP D'APORTACIONS HI HA QUE MANTENIR UN PARTIT EN "MARXA"COSTA MOLTA PASTA,PER AIXO HA PASSAT LO QUE HA PASSAT,SI L'AFEGIM ELS "CHAQUETEROS""ELS YO ESTOY EN POLITICA PA FORRARME""ELS MEDIOCRES AMB INFULES",CREUS REALMENT QUE LES QUOTES PODEN FENAR RES?.

El senyor gerent ha dit...

Sap què? no em convencen gens els seus arguments.
Sobretot tenint en compte que els partits (la gran majoria) avui en dia es mouen més per convèncer el vot un cop cada 4 anys, que no pas per ideologia. I així, on queda l'afiliat? A pagar quotes i a callar.

Desenganyi's,... actualment els partits no són organismes ideològics, sinó engranatges del sistema i part de l'itinerari per arribar a dalt de tot.

Segueixo convençut el que arrojava fa uns dies al meu racó de l'Internet.

jpmerch ha dit...

Jo simpatitze amb FEMEN però no m'hi deixen afiliar-me.

Josep ha dit...

Benvolgut Pons 007: pot ser que el primer trauma relacionat amb l'edat sigui la jubilació del Club Super 3?

Benvolguda Anònima: Molt a favor. Extensiu a sindicats, patronals, gremis i col·legis oficials.

Benvolgut Oliva: Tot és començar, a vore què

Benvolgut Senyor Gerent: Em preocupa la partitofòbia imperant. Sobretot perquè no veig que ningú proposi una alternativa atractiva.

Benvolgut JP Merch: Ja en som dos.