dijous, 2 de novembre de 2017

Season Finale: Avantguarda Artística


Amb l'arribada del segle XIX les avantguardes artístiques volgueren trencar motllos i oferir noves mostres d'expressió artística. Especialment les arts plàstiques, com la pintura i l'escultura s'abonaren a tota mena de tendències innovadores, més rupturistes que les anteriors: impressionisme, fauvisme, cubisme, expressionisme i futurisme ompliren els tallers artístics primer, les galeries d'art després, i les revistes, museus i llibres d'història de l'art posteriorment. La literatura, el cinema i el teatre i les arts escèniques vingueren després, amb fenòmens com el dadaisme, el Teatre dels Sentits,  la Nouvelle vague, el Dogma 95 o el Mumblecore.

Tots aquests moviments i tendències compartien un tret característic: si no t'agradava era perquè no ho havies entès. Si no li veies sentit, és que no estaves preparat. Si no li treies el trellat era que, simplement, tu eres massa imbècil i/o inculte i/o conservador com per a entendre-ho.


Amb els fulls de ruta i els plans B, C, Ç, D, E i F del Procés Català passa quelcom semblant: si no et sembla bé el que fan els dirigents és perquè no entens els plans, o perquè no disposes d'informació privilegiada (els que et critiquen, sí).

Doncs bé, arribats a aquest punt un servidor està per fer seua una màxima del Subnopop:  Si no t'ha ofès la nostra cançó és perquè no n'has entès la lletra.

2 comentaris:

xavier pujol ha dit...

" impressionisme, fauvisme, cubisme, expressionisme i futurisme "
No oblidem el surrealisme que és el que estem vivint.
Mentre els lladres, corruptes, falangistes i franquistes en general, estan lliures, a la presó hi ha persones dignes.

Anònim ha dit...

jo tampoc entenc algunes coses i crec que algú ens pren el pèl