diumenge, 19 de novembre de 2017

Xarxa social de dones

Hi ha xarxes socials des de que existeix la humanitat. Des de fa uns anys que les xarxes socials es desenvolupen en els mitjans digitals, sovint amb regles pròpies.
Fa anys vaig llegir un article on afirmaven que els homes eren de Twitter i les dones de Facebook. El principal argument era que mentre que Facebook era més horitzontal i igualitari (tu només pots ser amic de qui vol ser amic teu, en peu d'igualtat) mentre que Twitter tenia un caràcter més vertical i de lideratge (tu no tens perquè seguir a qui et segueix). No debades Twitter ha estat titllada com la xarxa social dels odiadors en lleure (haters). No entraré a valorar quins valors són masculins o femenins, no vull caure en el sexisme, però sí que vull fer una observació sobre WhatsApp i el seu estat.


El que sí que puc afirmar és que una aplicació de WhatsApp, la imatge o vídeo d'estat, és molt més de dones que d'homes. Cada vegada que penjo una foto o vídeo ho veuen entre 19 i 28 persones, i les dones representen entre el  68.75% i el 78.57% de les visualitzadores.
Als meus contactes hi ha una xifra similar de dones i homes, així que la cosa no és deguda a un biaix estadístic. Hem de concloure que les dones són més sensibles que els homes i que per això mostren més interès pel meu estat? O hem de concloure que les dones són més tafaneres que els homes i per això miren el meu estat?

La mateixa resposta es pot donar amb matisos diferents. Com gairebé sempre.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No sabia que es podia posar un vídeo d’estat. Això mostra el què em preocupa l’estat dels meus contactes...

Conrad Canaló ha dit...

Primer de tot, aquest article m'agrada.
Segon de tot, li he contestat una excel·lent intervenció en els comentaris del bogardisme. Som col·legues de numerologia i per la part que em toca, com a semi-jueu, m'ha encantat la referència a la Kàbala. Si vos ho creieu oportú espero la seva resposta a la meva exposició en l'apartat dels comentaris de la Penya Bogarde. Farem pinya kabalística que és del tot "cabal". L'espero en el marc incomparable del blog penyal bogardià.

jpmerch ha dit...

Jo crec que les dones són igual de tafaneres que els homes, només que no ho dissimulen com nosaltres.

Per altra banda, m'agradaria parlar del bogardisme si en sabés alguna cosa.