dijous, 25 de gener de 2018

Elóstegui as herself


La jurista i catedràtica de filosofia María Elósegui Itxaso  és des de dilluns la representant d’Espanya al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d’Estrasburg.
Aquesta senyora s'ha fet famosa pels seus articles i llibres en contra dels drets de les persones homosexuals i transsexuals. No és la primera vegada que ens trobem algú així als llocs de poder fent afirmacions semblants, així que caldrà fer tres petits aclariments:

1.- Formació acadèmica.  No m'agrada la titulitis, però potser hauríem de recordar que ni al temari de les oposicions a jutge, ni en el del grau de Dret,  hi ha cap assignatura de neurologia, ni de genètica, ni de bioquímica. No han demostrat coneixements en la matèria, però els juristes pontifiquen sobre tot. Recordeu quan van sentenciar que el valencià i el català eren idiomes diferents?
Potser en podríem prendre exemple i reclamar que, quan tinguem un problema judicial, la fiscalia l'exerceixi un mecànic i la sentència la dicti un dentista.

2.- Concepte de malaltia. Hi ha diverses definicions del terme "malaltia", però totes van a parar al mateix lloc: una malaltia és allò que t'escurça l'esperança de vida o que et minva la qualitat de vida. Si ens mirem bé aquesta definició (o semblants) veurem que ser homosexual, en si mateix, no et fa viure menys anys, ni viure'ls pitjor. El que sí que et pot fer minvar la qualitat de vida és l'homofòbia, fins i tot pot matar-te. Així doncs el que realment és una malaltia és l'homofòbia.

3.- Ajuda a la diversitat funcional.I si seguint el criteri María Elósegui (i tota la resta) considerem que les persones transsexuals són tarades i defectuoses? Doncs bé, en tal cas haurien de rebre els mateixos ajuts que rep qualsevol altre persona amb diversitat funcional. Per exemple: exempcions fiscals, fàrmacs i pròtesis subvencionats, quotes per aconseguir un lloc de treball...
Imagineu-vos que, seguint la legislació actual, fem que entre el 2% de places públiques reservades a les persones amb alguna discapacitat hi posem transsexuals. No seria bonic veure entre el personal de l'oficina d'Elósegui un parell de travel·los?

2 comentaris:

Joana ha dit...

D'acord amb tu, poc més a dir, que ja és molt.

xavier pujol ha dit...

És inversemblant que l'any 2018 a occident encara hi hagi homòfobs i homòfobes.
També és injust i indignant.