dimarts, 13 de novembre de 2018

Atenuants, eximents i humiliacions (Murillo's dream)


Segueix sent notícia el presumpte terrorista unionista Miguel Murillo. La primera notícia d'aquest home és que va trigar moltes setmanes en ser notícia. No deixa de ser curiós que, quan qualsevol cosa relacionada amb el Prussés™ és notícia, sobretot si és (o sembla) violència, un terrorista amb declarada voluntat homicida no sigui notícia. "Ho han tapat", que diuen. Probablement perquè, precisament, era unionista. I ni tant sols l'Audiència Nacional el vol processar per terrorisme.

Des del primer dia que aquest cas va eixir a la llum ens hem trobat amb gent que ho vol matisar o, directament, exculpar. Uns parlen del "clima de violència que viu Catalunya per culpa del Procés", uns altres parlen d' "autodefensa" i, per a mi, els millors són els que al·leguen que tenia molt mala punteria. És a dir, volia matar, tenia armes per a matar i s'entrenava per a matar, però com que no semblava gaire destre, doncs el podem anar absolvent.

Com a estratègia de defensa sembla prou interessant, i crec que es podria aplicar a molts més casos. A tall d'exemple:

Frau fiscal: Sí senyor jutge, el meu client no va declarar a Hisenda la deixa que l'avi els havia donat a Andorra... però pensi que el meu client és molt auster i estalviador. No va fer res de dolent ni immoral amb els diners defraudats!

Furt: Sí senyor jutge, el meu defensat va robar un cotxe. Però pensi que el meu defensat condueix amb molta precació, i fa pocs kilòmetres perquè la seua muller es mareja. I bé que pagava una plaça d'aparcamet on deixar el cotxe! En el fons, el vehicle furtat, estava millor aparcat a la casa del meu defensat que en mans del seu legítim propietari (que fa pinta de prèmer massa l'accelerador).

Violació: Sí senyor jutge, el meu client és culpable de violació. Però tingui el jurat en compte que el meu client té un penis molt petit, el que tècnicament s'anomena un "micropenis" i que, per a més desgràcia, és ejaculador precoç. Au va, amb una cosa tan petita, i tan poca estona, la víctima no va tindre temps de notar res! 


Extra point: Ara els seus defensors ens el presenten com un borratxo pagafantes que fa el pena amb les dones. Ací teniu l'enllaç.

1 comentari:

Pons ha dit...

O sigui que el truc es delinquir però fer-ho malament, prenc nota