dimecres, 19 de maig de 2021

Aprofiteu la pandèmia abans no s'acabi


Segons els experts, els polítics, els comunicadors i el gremi de la restauració, la pandèmia de COVID-19 ja està a la seua fase final. L'optimisme militant i la necessitat de fer calaix han dopat les dades epidemiològiques i es dóna per fet que aquest mal ja està dat i beneït. 

Mentre els investigadors segueixen fent avenços, els responsables públics van relaxant mesures de protecció (amb l'inevitable xoc de poders i administracions) i la societat torna a la Vella Normalitat TM. vosaltres podeu aprofitar per a gaudir de les poques coses bones de l'epidèmia. Alguns exemples:

— Gaudiu del silenci nocturn. El toc de queda i la restricció d'horaris i aforaments ha permès a moltes persones (residents a llocs com Sitges, Gràcia o Lloret de Mar) descobrir el silenci nocturn. Això ja s'ha acaba, primer amb les engatades massives a les places, i ben aviat amb l'allau de festes populars.

— Quedades pendents. La nostra vida social s'ha vist modificada. És cert que hi ha parents i amics als que trobem a faltar, però també és cert que ens hem estalviat un fotimer d'actes socials que ens fan mandra i/o ens costen diners. Bodes, comiats de solter, aniversaris de tota mena... Aneu preparant la cartera, i el fetge!

— Gestos socials. Si no tens un somriure maco la màscara t'ha anat molt bé: el teu interlocutor ha pogut veure que feies el gest de somriure, i tu t'has estalviat mostrar una dentadura lletja, o un somriure forçat o, fins i tot, una ganyota pròpia d'algú que consumeix masses coses.